width=Hij kwam ietwat uit de lucht vallen, deze funwedstrijd. Niettemin stonden er afgelopen zondag 29 juli, 27 deelnemers trappelend van ongeduld aan de start. Waaronder een flink aantal nieuwe leden en introducés. Leukste aspect van deze in het teken van het gehooide gras staande wedstrijd: de extra stablefordpunten die via een geraffineerd in elkaar gestoken loting op bepaalde holes konden worden verdiend.

Die bonus verklaart ten dele de niet minder dan 28 (!) punten waarmee de winnende flight – Marjo Heemskerk en Loes Nieuwendijk – juichend door de finish kwam. Op de voet gevolgd door Trudi van Engelen en wedstrijdleider Co Scholten die slechts een punt minder scoorden en stomverbaasd waren dat ze daarmee toch niet verder kwamen dan de tweede plaats.

Trudi was overigens snel over die teleurstelling heen. Ze bleek bij de dames winnares te zijn van de longest drive, zoals Richard Bovenkerk (in een prima stemming omdat schoonvader Gerrit Voorting zijn zilveren Olympische wielermedaille uit 1948 had teruggevonden) die won bij de heren. Bas ‘El Precisio’ Pos tenslotte deed zijn bijnaam alle eer aan: hij sloeg de neary.

Dat de middag werd afgesloten met een zeer geanimeerde prijsuitreiking (zie foto met Marjo Heemskerk links, Loes Nieuwendijk rechts en Co Scholten in het machtscentrum) spreekt vanzelf.

width=