Wie deze foto ziet denkt natuurlijk gelijk dat ik onwijs goed kan photoshoppen (het digitaal bewerken van foto’s), maar hier zien we toch echt Hein Dekker achter een kopje munt thee. Waarschijnlijk heeft Hein uit de enquête van afgelopen week al de conclusie getrokken dat de dames dinsdagochtend ook voor heren toegankelijk wordt en probeert hij alvast te wennen aan de nabedrinking bij de dames (om te beginnen een kopje munt thee met aansluitend een glaasje sherry). Op de herenmiddag hebben we na afloop van de wedstrijd altijd een vette hap (vandaag frikandel), maar de dames doen daar natuurlijk niet aan. Ik ben zelf nooit op de dinsdagochtend wezen kijken, maar het zou zo maar kunnen dat de dames zich nog steeds bezighouden met het sherry dieet (in de jaren 70 mateloos populair). Wie het niet meer weet, hij was eigenlijk vrij simpel. De eerste twee dagen:
09:00: 1 kop zwarte koffie & 1 (gekookt) ei.
11:00: 1 glas sherry & 100 gram jonge kaas.
13:00: 1 glas sherry, 100 gram biefstuk & gekookte groente.
16:00: 1 glas sherry & 100 gram jonge kaas.
18:00: 1 glas sherry, 100 gram biefstuk & gekookte groente.
Op dag 3 werden de porties kaas en biefstuk gehalveerd en daarna was het dieet ook gelijk afgelopen. Zou je het langer aanhouden, dan zou dat ten koste gaan van je gezondheid.
We zien Hein al overstappen naar de dinsdag, maar als het aan de wedstrijdleiding van de herenmiddag ligt, dan verandert er helemaal niets. Voor de prijsuitreiking deden Cees en Ton tenminste een dringend beroep op de heren om alsnog de enquête in te vullen en dan aan te geven dat het alleen organiseren van gemengde wedstrijden geen goed idee is.
Met de prijsuitreiking gingen de flessen wijn vandaag naar Bart Zagers (neary op hole 2) en Nico Koopman (tweary tot the rope op hole 9). Sinds kort heeft de golfbaan ook alcoholvrije wijn op het menu staan, maar zover zijn wij nog niet. De gele trui drager van de herenmiddag was tot vandaag Siem Laan, maar met 17 stableford punten verbeterde hij zijn score niet (wel mooi een derde prijs) en moet hij zijn leidende positie overdragen aan Gerard Meijer (vandaag eerste met maar liefst 23 stableford punten). In het algemeen klassement staat Gerard nu één punt voor op Siem, maar de koers is nog lang niet gelopen en er zijn nog meer kapers op de kust. Zo sta ik zelf op de 15e plaats, maar met mijn goede resultaten van de afgelopen weken (vandaag tweede met 19 stableford punten) acht ik mij zeker nog wel kansrijk.

Guus