Els had laatst in een lokaal weekblad gelezen dat onze birdiesponsor Sam Sneek het net even anders doet dan de rest. Meestal staat zo’n krantje vol met onzin, maar dit keer schijnen ze toch gelijk te hebben. Zo was Sam vandaag een uur te vroeg voor de wedstrijd en had hij bovendien zijn golfspullen thuis gelaten. De meeste spelers zouden daardoor danig van slag zijn, maar niet Sam. Even naar huis de spullen halen, een paar balletjes inslaan en dan een grandioze ronde lopen van 19 punten. Heel knap en verdiend eerste, voor Frank Braas (17) en Jan Grooteman (16).
We zien Jan de laatste tijd wat minder bij de nazit maar vandaag werd duidelijk waarom. Hij heeft zich de laatste maanden verdiept in het reilen en zeilen van restaurant van der Valk in Hoorn. Hij wist precies te beschrijven hoe je maximale profijt kan halen uit een all-inclusive feestje bij van der Valk. Zo moet je precies om 17.00 uur aanwezig zijn en dien je de kippetjes (dat zijn de serveersters) al direct duidelijk te maken dat je weet hoe het werkt. Verder moet je niet accepteren dat een van je disgenoten een ronde overslaat of iets non-alcoholica drinkt. Nee, gewoon bier bestellen, het komt echt wel op. Ook moet je de tijd goed in de gaten houden, om vijf voor negen dien je je wijnglas nog tot de rand te vullen, geheid dat je het tot half tien kan uitzingen. En het mooiste van alles is dat je op je verjaardag niet hoef te betalen, tel uit je winst! Er werden al plannen gemaakt om met een groepje golfers (niet meer dan negen) naar Hoorn af te reizen.
Voor de dames is het trouwens uitermate interessant om  aan de volgende wedstrijd van de zaterdagcompetitie mee te doen. Bijna alle deelnemers van vandaag kochten bij voorzitter Frank een lootje van de musical vereniging van Zwaag. Iedereen die een lootje kocht krijgt bij de volgende wedstrijd een doosje bonbons van Bonbon du Ton uit de Bobeldijk .  Zeer waarschijnlijk dat er dus tijdens de wedstrijd af en toe een bonbonnetje wordt aangeboden.