Toen ik vanmiddag het terrein van de golfbaan op wilde draaien moest ik even wachten voor een eend met vier pullen. Qua temperatuur had het best mei kunnen zijn, maar het is toch echt bijna november en dan verwacht je zoiets niet. Ik heb even lopen googlen en het broedseizoen van de eend loopt van het begin van het jaar tot augustus (alhoewel, de hottentottaling is soms al in december bezig). Dit was dus echt heel uitzonderlijk en misschien ook wel een beetje bewijs voor het feit dat de natuur de laatste jaren aardig van slag is.
Jan van S. is duidelijk niet van slag, hij scoorde vandaan een mooie 20 stableford punten en pakte daarmee de eerste plaats. Jan had vandaag het putten volledig onder controle. Voor de eerste vier holes had hij maar vijf putts nodig en dat terwijl het balletje toch meestal op zo’n 10 meter lag. Tweede werd Peter B (19 punten) en de derde plek was voor Jeroen Bakker (18 punten).
Nog even over die eenden. Wisten jullie dat in de laatste fase van het broeden de eendenkuikens met elkaar communiceren om er voor te zorgen dat ze gelijktijdig uit het ei komen. Leuk om over zo’n gesprek te fantaseren. Wie weet verstonden ze elkaar niet goed waardoor ze heel laat uit het ei zijn gekropen.
Van de eenden naar de birdies is natuurlijk maar een kleine stap. De birdies weren vandaag geslagen door Nico R. (hole 9) en Sam S. en Jos v/d W. (beiden op hole 6).

Guus