Het was even wennen gisterochtend, 8.30 uur afslaan, dat is andere koek (daar gaan we het later nog over hebben). Ik had voor de zekerheid maar de wekker gezet en dat hadden een paar anderen ook beter kunnen doen. Drie deelnemers kwamen niet opdagen, waarschijnlijk vergeten de wekker te zetten maar het zou ook zo maar kunnen dat ze nog ziek waren van het verlies van Ajax.
We moesten zo vroeg beginnen omdat het de beurt aan de dames senioren was om hun competitiewedstrijd te organiseren. Vijf damesteams tegelijk in het clubhuis, het leek wel een kippenhok (niet mijn woorden).  Onze eigen dames plukte je er zo tussenuit vanwege hun prachtige outfit (roze shirt met bijbehorend grijs vestje, gesponsord door Sam Sneek himself). Wel jaloersmakend dat de dames konden kiezen uit een lekkere punt appeltaart of monchou met kersen terwijl wij het moesten doen met een dobbelsteentje boterkoek bij de koffie. Alhoewel koffie, een paar stoere mannen gingen bij binnenkomst toch maar gelijk aan het bier. Het was al 10.30 uur en je kunt er nooit vroeg genoeg mee beginnen.
Ik dacht eerst dat de aanwezigheid van al die sportieve dames de heren een beetje van slag bracht, maar omdat de later gestarte flights in het algemeen wat beter presteerden, moeten we het toch zoeken in het vroege tijdstip. De drie deelnemers van de laatste flight zaten dan ook in de top van het klassement. Eerste werd Simon Hes met 18 punten, vierde Jacques de Jong (goed hem weer te zien) met 17 punten en vijfde Jan Grooteman met ook 17 punten. Daartussen wurmden zich nog Cees Duijn (tweede met 18 punten) en Kees van Kampen (derde met 17 punten). Ondanks zijn derde plaats was Kees zo ontevreden over zijn spel dat ik hem ’s avonds op de inlooples van Timo weer tegenkwam.
De meeste teleurgestelde man was trouwens zijn zwager Siem Laan, niet zozeer vanwege zijn score van 7 punten maar meer vanwege het feit dat de aanwezige dames niet op de hoogte waren van het feit dat het gisteren rokjesdag was.