Iedereen is natuurlijk wel bekend met het begrip partnerruil. In eerste instantie denk je dan dat iemand zijn/haar partner inwisselt voor iemand van datzelfde geslacht, maar dat hoeft natuurlijk niet. Zo zagen we vandaag een partnerruil waarbij Miriam Kramer het deed met Jeannette van Ingen-Blok en waarbij Rinus van Ingen-Blok aan de slag moest met Johan Kramer. Mensen die naast hun eigen partner behoefte hebben aan omgang met andere mensen worden swingers genoemd en dat past natuurlijk prima bij de golfgemeenschap. Dat Miriam en Jeannette goede swingers zijn laat de einduitslag van vandaag zien. Zij scoorden maar liefst 26 punten en veroverden daarmee de eerste plaats. Vooral Jeannette was zeer opgetogen met haar prijs en al swingend en zingend werden de drie balletjes in ontvangst genomen. Manlief Rinus zat er wat beteuterd bij en krabte zich even achter de oren, misschien was die partnerruil toch niet zo’n goed idee.
De tweede prijs winnaars moesten niets van een parterruil weten en deden het gewoon lekker samen. Frank Braas en José Koopman kwamen net een puntje tekort en eindigden met 25 punten op de tweede plaats. Ook ik heb al jaren dezelfde partner en zie ook geen enkele reden om dan ook maar aan ruilen te denken. Vandaag scoorden ook wij 25 punten en verdienden daarmee de derde prijs. Als klap op de vuurpijl staan wij volgens mij eerste in de tussenstand na drie wedstrijden. Het is een beetje onduidelijk, maar volgens mij hebben Sam en ik in totaal 70 punten, Ans Groot en Joyce Bakker hebben 68 punten en Piet den Dulk en Gerard Meijer samen 63 punten.
Ik zag vandaag Maurice Jong (in een karretje vanwege een gebroken teen) en Brendan Korten van wit afslaan en dat bracht mij op het idee eens na te denken over de beste strategie (wanneer heb je de grootste kans op een overwinning). Ik denk dat een lage handicapper het beste een koppel kan vormen met een hoge handicapper waarbij ze allebei van wit gaan. Stel je voor dat Maurice een koppel vormt met Joyce en Joyce gaat ook van wit. Joyce krijgt dan misschien wel 50 slagen, Maurice zijn normale aantal (zeg 8) en als zij samen spelen krijgen ze dan 29 slagen mee. De afslag van Joyce is niet van belang, maar Maurice moet er wel voor zorgen dat zijn afslag op de fairway land. Daarna hebben ze samen nog heel veel slagen op de hole en dat worden geheid heel veel stableford punten. Klopt dit of zie ik iets over het hoofd?

Guus