Bankpas, rijbewijs, ballenautomaat, schaatspas, zorgpas, golfpas, natuurpas, anwb, ov-chipkaart, yellow brick, hema, ah bonuskaart: je wordt er gek van. Vroeger gebruikte je een portemonnee voor het bewaren van geld, tegenwoordig zit er geen geld meer in, maar is het een verzameling van allerhande pasjes (is het dan nog een portemonnee?)

Gelukkig introduceerde de NGF het afgelopen jaar de digitale pas en dat is zo goed bevallen dat het plastic pasje op een gegeven moment helemaal verdwijnt. Dit jaar krijgen alle leden nog een plastic kaartje maar het is wel de bedoeling dat in het komende jaar zo veel mogelijk golfers overstappen naar de digitale pas (te vinden in de golf.nl app). Vanaf volgend jaar is de digitale pas standaard en moeten leden die vasthouden aan een plastic pasje deze speciaal aanvragen.

Het is dus niet perse nodig een smartphone aan te schaffen, maar mocht je er een hebben, probeer de app dan eens uit.