Het minst leuke werk van een penningmeester is het controleren van de contributies. Ik krijg een overzicht van de bank met alle betalingen en moet dan in een spreadsheet aanvinken wie er betaald heeft. Dat is handwerk en dat gaat natuurlijk wel eens mis. Vooral bij echtparen wil het wel eens voorkomen dat ik er eentje vergeet aan te vinken. Ik heb dan op papier twee keer onder elkaar dezelfde naam staan en dan wil je de onderste wel eens vergeten omdat je denkt dat je die al gehad hebt. Deze personen stuur ik dan ten onrechte een betalingsherinnering, niet leuk voor hen maar ook niet leuk voor mij.
Gelukkig zijn de meeste betalingen nu wel verwerkt en heb ik tijd over voor iets anders. Voor de aardigheid heb ik eens gekeken naar de leeftijdsopbouw van onze leden. Uit onderstaande grafiek mag blijken dat golfen inderdaad vooral een sport is voor de mensen van gevorderde leeftijd. Voor Nighel natuurlijk een hele uitdaging daar we weten dat het leer- en aanpassingsvermogen met de jaren afneemt.

Ik heb ook de gemiddelde leeftijd bepaald maar misschien is het voor jullie leuk om daar een gooi naar te doen. Wat zal dat zijn?

Guus