Op de herenmiddag zijn we wel gewend dat een speler af en toe een slagje vergeet te noteren (is niks mis mee op deze leeftijd), maar voor sommigen onder ons begint het toch wat ernstiger vormen aan te nemen. Ik zal geen naam noemen, maar de tweede locker vanaf links stond vandaag wagenwijd open toen ik mijn spullen wilde pakken. De locker was bijna leeg en de sleutels lagen er nog in. Ik ging er vanuit dat een speler een beetje te laat was aangekomen en in zijn haast vergeten was de locker af te sluiten, maar achteraf had ik misschien toch wel de receptie moeten waarschuwen. Nu ging ik er vanuit dat alles wel goed zou komen, bij ons hebben we immers geen onverlaten die het op andermans spullen hebben voorzien.
Iets vergeten gaat natuurlijk onbewust, maar het kan ook wel eens voorkomen dat je gevraagd wordt om iets te vergeten (wat natuurlijk eigenlijk niet kan). Zo leek het Peter R. wel een goed idee als wedstrijdleider Cees S. zou vergeten om de wedstrijd af te sluiten. Wat was het geval? Peter liep een geweldige kaart van maar liefst 23 punten en moest daarna ook nog aan de wedstrijd van De Vrije Drop meedoen. Bang dat hij een paar slagen moest inleveren voor zijn tweede wedstrijd leek het hem het beste dat Cees nog even zou wachten met het goedkeuren van de wedstrijd van de herenmiddag.
Dat Peter vandaag eerste werd was mij voor erg verrassend omdat ik eigenlijk verwachtte dat Walter S. er met die buit vandoor zou gaan. Walter sloeg vandaag op hole vier een geweldige birdie en dat leverde hem gelijk een jaloersmakende zes punten voor die hole op. Jammer genoeg ging het op de andere holes wat minder, maar toch sloeg Walter nog een mooie 17 punten bij elkaar.
Vandaag was het sowieso een goede dag om een birdie te slaan. Ook Jan van S, Cock B. en Jos L. slaagden er in dat kunststukje te voltooien.
De bijzondere verrichtingen waren vandaag de tweary op hole 1 en de neary op hole 5. De tweary was voor iedereen te ver gegrepen maar de neary was een prooi voor ondergetekende (2 cm dichter bij de vlag dan Jos van der W.)
Tenslotte gingen de laatste ereplaatsen naar mijzelf (tweede met 22 punten) en Jos van der W. (derde met 21 punten). Ik was zo stom om mijn gewonnen balletjes (net als gisteren) te vergeten (ja, weer dat vergeten), maar gelukkig waarschuwde George V. mij net op tijd.

Guus