Vorige week begon het net voordat ik af moest slaan een beetje te regenen. Mooi dacht ik, tijd om mijn nieuwe paraplu (een Falcone XXL) uit te proberen. Hij ging vlotjes open en zag er best mooi uit maar toen ik bedacht dat ik toch ook maar even een regenjasje wilde aantrekken kwam ik van een koude kermis thuis. Wat bleek, het handvat van de paraplu was zo dik dat de paraplu niet in mijn houder paste. Waardeloos dus, maar gelukkig was de flight voor ons nog niet vertrokken en die wisten wel raad. De een opperde om het handvat er af te zagen en een ander vertelde dat ik ‘m gewoon even in de slijptol moest stoppen (alsof ik zoiets heb liggen op mijn appartementje). Het leek mij het beste om de paraplu maar weer weg te stoppen en terug te sturen naar de leverancier ( Internet-Sport&Casuals ). Eerst even contact gezocht en terugsturen kon altijd maar dan wel voor eigen rekening. Daar was ik het natuurlijk niet mee eens want in mijn optiek leverden ze een paraplu die je eigenlijk geen golfparaplu mag noemen. Maar ok, laat ik ‘m eerst maar terugsturen, de discussie over de retourkosten komt dan later wel. Op hun website stond informatie over het terugsturen van een aankoop, dat kon je het beste via DHL doen (dat was hun bezorgdienst). Ik probeer dus dan pakketje te versturen maar de maximale maat van een pakket was iets van 80x50x30 cm. Ik had juist een extra grote paraplu gekocht zodat ik niet steeds door de knieën hoefde te zakken om een bal van een flightgenoot te volgen. Dat ging dus niet door. Natuurlijk ben ik niet voor een gat gevangen en ging gelijk door naar Post.nl. Daar konden ze ‘m wel versturen maar dat kostte dan wel €13,50 (hij was net te groot voor een normaal tarief). Ik zat nog te twijfelen of ik een paraplu van €24,95 moest terugsturen voor €13,50 maar heb dat toch maar gedaan omdat ik vond dat zij mij onterecht die paraplu als een golfparaplu hadden verkocht en ik wilde mijn geld terug.
Afijn, om een lang verhaal kort te maken, de kosten van de paraplu krijg ik binnenkort terug maar de retourkosten willen ze mij niet vergoeden. Op mijn argument dat het geen golfparaplu was omdat hij niet in een parapluhouder past reageerden ze als volgt:
Er is geen vaste definitie van een golfparaplu. Met gebruiksnaam wordt gesuggereerd dat het een paraplu betreft met een grote diameter.
Zo zie je maar, misschien kun je zoiets ook beter in een echte stenen winkel kopen.

Guus