Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse vacantia, dat staat voor vrij zijn van verplichtingen. Voor de meeste golfers van de herenmiddag is vakantie voor hen dan ook niet weggelegd, zij hebben geen school, studie of werk en kunnen in de strikte zin van het woord dan ook geen vakantie nemen. Het is dan ook treurig om te zien dat een van de weinige die nog wel op vakantie kan daar zo weinig van geniet. Wedstrijdleider Cees Siekerman krijgt zomers vier weken verlof van zijn baas, maar is na eigen zeggen blij dat hij volgende week weer aan de slag kan. Vakantie hebben is best leuk verzuchtte hij maar ik moet nu thuis allerlei klusjes opknappen en daar heb ik een bloedje hekel aan. Zo moest hij gisteren het onkruid uit de steeg verwijderen (de buren zijn blijkbaar zo oud dat zij dat niet kunnen). Gelukkig is Cees de beroerdste niet, maar een dagje wieden hakt er bij hem wel in. De buren zijn super blij, maar Cees wat minder want opeens heeft hij last van allerlei spieren waarvan hij het bestaan niet eens wist. Zijn prestaties waren vandaag dan ook niet zo goed en het liefst was Cees na afloop in de auto gestapt en naar huis gereden. Gelukkig voor ons bleef hij keurig wachten op de laatste flight om alsnog samen met kompaan Ton Hertog (gaat volgende week op vakantie) de prijsuitreiking te doen.
De eerste prijs was deze week voor Hein Dekker die dan ook eindelijk kon vertellen wat zijn eerste singeltje was (Maggie May van Rod Stewart ). Het liedje werd niet ter plekke gedraaid maar misschien is het iets voor het eindfeest om alle singeltjes dan af te spelen. Hein scoorde maar liefst 22 punten en zakt weer lekker met zijn handicap. Tweede werd Fake de Jonge (20 punten) en de derde plaats ging naar Fred de Graan (19 punten).
Birdies waren er vandaag voor Fred de Graan (op hole 7 dus goed voor 5 punten) en voor Mike Dempsey op hole 5. Mike pakte op die hole ook gelijk de tweary. Verder ging de tweary the rope op hole 9 naar Jaap van het Kaar en kreeg ik van de wedstrijdleiding de longest drive in de schoot geworpen. Ik denk dat Arie Floris hem eigenlijk had geslagen, maar hij had stiekum de naam van John Heemskerk op het bordje gezet (John wist van niets). Beide heren waren al vertrokken zodat de wedstrijdleiding mijn zwijgen dacht te kunnen afkopen door mij de prijs voor de longest drive te geven. Om vaker voor zulke prijzen in aanmerking te komen zal ik mij dan ook louter positief uitlaten over beide heren en zeker niet vertellen waarom zij beter op dinsdag met de dames kunnen meedoen of waarom Ton Hertog op hole 5 opeens begon te treuzelen.

Guus