Op woensdag is de return uitwisseling gespeeld tussen Spierdijk en de Noordhollandse Golfclub beter bekend bij de spelers als Sluispolder.

De spelers van beide teams verzamelden zich rond 10:00 uur in de Brasserie van de Golfbaan Spierdijk, daar werden zij ontvangen met een kopje koffie of thee en wat lekkers.
Gelijk werden de gebruikelijke zaken geregeld, de scorekaart, het balletjes en de munten voor een borrel en het bittergarnituur. Ook waren er spelers die de tijd gebruikten om wat drivingrange ballen weg te slaan en de buggy’s in orde te maken.
Na een korte inleiding van de wedstrijdleiding, waarin de gasten namens de golfclub De Koggen en de Baan /Brasserie hartelijk welkom werden geheten. De flight indeling was nagenoeg gelijk aan de wedstrijd op Sluispolder, dus was dit een mooie gelegenheid voor de spelers van de Koggen om de scores van de eerste wedstrijd, hier was Sluispolder de winnaar om te zetten naar een overwinning voor onze golfclub, tevens werd vermeld waar de prijzen voor de bijzondere verrichtingen waren te verdienen. Dit keer de tweary’s op de holes 2 en 5 en de longest op hole 8.

De eerste start was om 10:53 uur en de laatste start was om iets over 12 uur.
Tot opluchting van de alle spelers is de wedstrijd gespeeld onder goede weersomstandigheden, zonnig en met een matige wind. In de vroege ochtenduren was hier geen sprake van, bakken met water en donder en bliksem.

Kort na 17:00 uur waren alle flights weer terug in de Brasserie en werd in afwachting van de uitslag onder het genot van een drankje en het bittergarnituur de gespeelde holes nogmaals besproken.

Dan de uitslag van deze dag.
De Noordhollandse, 1e Rudy Bakker 35 pnt , 2e Marc Fransen Daalmeijer 34 pnt en 3e Mathijs Crena de longh 33 pnt .
GC de Koggen 1e Piet Schilder 43 pnt, 2e Aart Koning 39 pnt en 3e Jan Kaandorp 36 pnt
Neary op hole 2 /11 Hein Dekker golfclub de Koggen
Neary op hole 5 /14 Fred Graan en Fons Dekker golfclub de Koggen.
Longest op Hole 8 ( heren ) Jan Kaandorp golfclub de Koggen.
Longest op hole 8 ( dames ) Tineke Kuijper Noordhollandse golfclub Sluispolder.

Dan de totaal uitslag.
19 juli en 26 juli
Golfclub De Koggen 462 + 500 is totaal 962 punten
Noordhollandse golfclub Sluispolder 515 + 445 is totaal 960 punten

Na de prijsuitreiking werd het buffet opgesteld door de keukenbrigade onder leiding van Carolien en konden de spelers hieruit hun keuze maken, geleidelijk werd het stil in de serre en was het smullen.
Nog een kopje koffie of thee en uiteraard een biertje was het afscheid nemen met mooie woorden van Peter en Geja dit gaan wij volgend jaar weer doen.
Onze dank gaat uit naar de golfclub De Koggen, Marion Vlaar, de Baan en de dames van de Brasserie voor de ontvangst en de goede verzorging