Op deze woensdag is de uitwisseling gespeelt tussen golfverenigingen De Koggen en Het Regthuys.
Hoewel de weersvoorspellingen niet gunstig waren voor deze dag waren de omstandigheden bijzonder goed. Weliswaar was de wind fors aanwezig maar het was droog en zelfs de temperatuur was aangenaam.
Omstreeks 10:00 uur waren de meeste spelers aanwezig, door omstandigheden waren er een aantal spelers van het Regthuys niet in staat om mee te spelen. Door de indeling iets aan te passen, te spelen met drieballen en enkele vierballen ging de wedstrijd van start.
De eerste negen holes was de wind stevig, maar na de turn was het weer stukken beter.
Rond vijf uur waren alle spelers weer in de Brasserie en onder het genot van een drankje en bittergarnituur werd deze dag besproken.
Dan de uitslag van de wedstrijd, Regthuys; Piet Doesburg 32 pnt , Rian Kalverdijk 27 pnt en Winfried Kevenaar 26 pnt. GC de Koggen ; Fons Dekker 35 pnt, Cees Hoek 35 pnt en Ans Groot 34pnt.

De bijzonder verrichtingen,
De tweary op hole 2, Dames Ans Groot (de koggen), Heren Jan de Vries (de koggen) de tweary op hole 5, Dames Nine Baron (de koggen) Heren Cees Hoek (de koggen), de longest op hole 6, Dames Rian Kalverdijk (regthuys) Heren Piet Doesburg ( regthuys).
Dan de totaal uitslag, deze is niet berekend door het totaal aantal stableford punten maar door het gemiddelde van beide wedstrijden van de spelers. Hierdoor is de uitslag als volgt,
Het Regthuys heeft een gemiddelde behaald van 51.3 , De Koggen scoorde 56.2 als gemiddeld,
Hierdoor is De Koggen de winnaar van deze uitwisseling tussen Spierdijk en Het Regthuys.
Fons Dekker was de beste speler van beide dagen en heeft de wisselbeker in ontvangst genomen.
Voor 2023 was dit de laatste uitwisseling.
Alle uitwisselingen zijn dit jaar bijzonder goed verlopen.Ook gaat onze dank uit naar de Baan Spierdijk, de Brasserie en de leden van de golfvereniging De Koggen, allen hebben het mogelijk gemaakt dat deze uitwisselingen weer een succes zijn geworden.

Mar(jan) de Vries