Afgelopen woensdag was GC De Koggen met 16 golfers present bij de 2e uitwisseling van dit jaar.
Het weerbericht hadden wij goed in de gaten gehouden, zo’n dag als dinsdag met vooruitzichten van tropische temperaturen rond de 40 graden is golfen geen optie. Gelukkig viel het met de hitte erg mee, temperatuur rond de 25 graden en een stevig en koele wind was er genoeg verkoeling.
Rond 09:00 uur verzamelden de deelnemers en onder het genot van een kopje koffie werd er kennis gemaakt met onze flightgenoten. De indeling was gekozen op een manier, dat spelers van elke flight aan elkaar gewaagd waren.
Onze gastheer en dame, Geja en Peter heten ons hartelijk welkom en hadden voor de heren een kleine verrassing, afslaan op hole 1 vanaf blauw, dit om de start iets makkelijker te maken, afstand, wind en water was hiervoor de reden.
De eerste afslag was om 10:00 uur, elke flight met twee spelers van de Koggen en van de Noord-Hollandse de baan in .
Onderweg in de schuilhutten stonden kannen met koel water voor ons klaar, veel drinken was aan te raden met dit weer, in de baan een raketijsje en stukjes watermeloen, Omstreeks 15:00 uur, druppelde de eerste spelers binnen en werden ook de eerste regendruppels gevoeld, veel regen viel er gelukkig niet. Dus het bleef een prachtige golfdag.
Dan onder genot van een drankje en hapje de prijsuitreiking.
Eerst de bijzondere verrichtingen, Neary,s Marian de Vries op hole 15 en Piet den Dulk op hole 10 en Theo Kuyper op hole 5. Ieder een flesje wijn. Birdy’s waren er voor Ger Hartgers, Rene Witteveen, Els Tromp en Frank Braas. Allen een birdy balletje.
Eerste plaats De Koggen, Els Tromp 40 pnt, mooie 2e was Piet Schilder met 38 pnt en een mooie derde plek voor Hanny Scholtes met 36 pnt.
Eerste plaats De Noordhollandse Golfclub, Tineke Hiemstra-Kuijper met 42 pnt, tweede plek voor Nico van Wonderen met 39 pnt en een derde plek voor Frits Verweel met 36 pnt. De winnaars kregen een balletje uitgereikt .
Overal was Tineke Hiemstra-Kuijper met 42 punten de beste van ons allemaal.

De einduitslag was na invoering van alle scores ongemeen spannend.
Totaal uitslag uitwisseling Noordhollandse Golfclub / De Koggen.
De Noordhollandse golfclub 505 punten en Golfclub De Koggen 506 punten.
Dus een top resultaat voor onze vereniging.

Jan de Vries, Rene Witteveen en Marian de Vries.