Ik heb vandaag sinds tijden weer eens aan een uitwisseling meegedaan en het smaakt zeker naar meer. Omdat wedstrijdleider René W. vandaag een klusje te klaren had (kozijnen werden een dag te vroeg geleverd) moest zijn kompaan Jan de V. het vandaag doen met assistentie van zijn lieftallige echtgenote Marian. Voorafgaand aan de wedstrijd werd iedereen door Jan netjes verwelkomd en werd uitgelegd waar vandaag de bijzondere verrichtingen plaats zouden vinden (tweary op hole 5 en longest drive op hole 6). Jan nam er nogal de tijd voor, maar vlak voor aanvang van de wedstrijd werd duidelijk waarom. Onze aller Liesbeth P. was ingedeeld in de eerste flight maar stond in haar eentje te wachten op hole 1 van de Tulpenlus in Winkel. Na een telefoontje van Jan spoedde zij zich terug naar Spierdijk en wonder boven wonder was zij zelfs nog op tijd. Iedereen veronderstelde dat er wel een paar blauwe zwaailichten achter haar zouden opdoemen, maar gelukkig voor Liesbeth lieten die het vandaag afweten.
De meeste mensen zouden hierdoor aardig gestrestst zijn, maar aan Liesbeth was niets te merken. Ze stapte zelfs met een mooie 36 stableford punten de baan af. Daarmee had zij precies evenveel punten als de beste speler van het Regthuys (Opmeerder Ted B. ) maar het leverde haar niet meer op dan de vijfde plaats. De slimme lezer begrijpt gelijk dat er dan vier spelers van de Koggen een hogere score hadden. Dat waren Fons Dekker (36 punten), Ron Romkes (39 punten), ondergetekende (41 punten) en die vermaledijde Ria B. met maar liefst 43 punten (super Ria, het is je van harte gegund).
Met zulke scores is het natuurlijk niet verwonderlijk dat wij ruimschoots van het Regthyus gewonnen hebben. Volgende week is de return maar een voorsprong van zo’n 80 punten moeten we toch over de streep kunnen trekken.
De tweary op hole 2 werd vandaag gepakt door de al eerder genoemde Ted B. van het Regthuys. Ted sloeg een prachtige birdie en eigenlijk had hij met zijn eerste slag de tweary al verdiend. Verder ging de longest drive bij de heren naar wedstrijdleider Jan de V. Jan ramde zijn bal echt een behoorlijk end weg maar zijn slag verbleekte bij die van Wilma R. (ook van het Regthuys) die vanaf de dames afslag haar bal ruim voorbij die van Jan jaste (chapeau).

Guus