Ik zou vandaag in de laatste flight starten met alleen Jaap v/h K. maar tot mijn verbazing liep Fons D. ook met ons mee. Jaap was daar zeer verguld mee, want hij was bang dat mijn stukje anders in zijn geheel aan hem gewijd zou zijn. Navraag leerde dat Fons zich wel voor de wedstrijd had ingeschreven maar dat hij gewoon een uur te laat kwam opdagen. Jaap opperde dat Fons waarschijnlijk dacht dat met de wintercompetitie ook de wintertijd begonnen was. Ik vroeg aan Fons of hij lekker een uurtje had uitgeslapen maar dat zat er volgens Fons de laatste tijd niet meer in. Partner Ans is namelijk een cursus brood bakken begonnen en ze neemt dit zo serieus dat ze elke ochtend om 4.00 uur opstaat. Arme Fons, maar we hoeven natuurlijk geen medelijden met hem te hebben, dagelijks heeft hij nu de lekkerste verse broodjes.
Dat extra uurtje had Fons trouwens goed gedaan want hij stapte met een mooie 16 stableford punten van de baan. Met een beetje mazzel zou dat nog wel eens een prijsje kunnen opleveren, maar vandaag was het niet meer waard dan een zevende plaats. Eerste werd vandaag Mike D. met maar liefst 20 stableford punten. De tweede plaats ging naar Johan Venekamp (18 punten) die de laatste tijd de smaak goed te pakken heeft. Derde werd tenslotte Ton H met 17 punten. Ik weet niet of de birdies later nog uitgedeeld worden, maar ze werden in ieder geval geslagen door Ton H. en Theo R. Theo is na een sabbatical weer lid geworden en is het duidelijk nog niet verleerd.
Tenslotte nog wat zeer goed nieuws. Voor de wedstrijd kwam ik Piet d. D. tegen en het herstel van zijn rugoperatie verloopt veel beter dan verwacht. Die single handicap moet nog even wachten, maar met het nieuwe jaar gaat die er vast wel komen.

Guus