Vandaag kregen we zo halverwege de 18 holes wedstrijd een kaassoufflé aangeboden. Hartstikke lekker natuurlijk maar je vraagt je wel af waarom zo’n pure Hollandse snack een Franse naam moet hebben. Ik begrijp het wel, een gefrituurde plak kaas verkoopt waarschijnlijk toch wat minder.
In de golfwereld zijn we natuurlijk wel gewend gebruik te maken van buitenlandse woorden, maar zou het niet veel leuker zijn om er Nederlandse termen voor te gebruiken. Waarom zou je niet afslagplaats gebruiken in plaats van driving range en gewoon buiten de baan in plaats van out of bounds. Hole is natuurlijk ook een Engels woord, wat is er mis met het oer-hollandse gat. Lijkt mij mooi om op Spierdijk dat woord te gaan gebruiken, zie je vlak bij het clubhuis een bordje staan met de looprichting naar gat 1. Zijn we ook gelijk van dat rare woord uitholen af, waarom moeten we hiervoor zo nodig een woord gebruiken dat uit twee talen is samengesteld.
Als ik de uitslag in OGS bekijk zie ik dat het uitgatten vandaag voor Jeroen B. geen enkel probleem opleverde. Met een mooie 37 punten werd hij winnaar van de dag. Vorige week vond ik het nog verrassend dat Thierry D. in de prijzen viel, maar Thierry heeft de smaak duidelijk te pakken. Vandaag werd hij mooi tweede met 34 punten. De score van beide heren is ook zeer knap te noemen als je weet dat ze samen in een vlucht (nee, geen flight) van twee speelden. Op elke gat (nee, geen hole) moesten zij wachten en dat is in het gemeen niet zo goed voor de score. De derde plaats was vandaag voor Ruud B. met 32 punten.
Het meest bijzondere moment vond vandaag op gat 6 plaats. Jan G. slaagde er in om daar een adelaar (nee, geen eagle) te slaan! Voor Jan natuurlijk ontzettend jammer dat er na afloop geen prijsuitreiking was, maar ik reken er op dat het de door Ariën Ruiter gesponsord beeldje snel die kant op gaat.

Guus