Zoals als eerder vermeld nemen we binnenkort afscheid van het vertrouwde OGS-systeem. Ter vervanging hebben we gekozen voor Golf Genius. Golf Genius is wereldwijd marktleider in software voor wedstrijden, competities en events en wordt onder andere gebruikt door de European Tour en de PGA Tour.

Partners in Golf (de leverancier van GolfGenius en Chronogolf) verwacht voor 1 april de overstap naar Golf Genius te kunnen gaan maken. Golf Genius is op dit moment nog bezig met de laatste wijzigingen die nodig zijn voor het World Handicap Systeem (WHS) dat op 1 maart ingaat. Omdat het waarschijnlijk niet mogelijk is om de volledige overstap naar Golf Genius vóór 1 maart te realiseren zullen we OGS nog een tijdje moeten blijven gebruiken, maar wel met enkele aanpassingen.

Scorekaarten NIET invoeren in OGS
Dit geldt voor alle scorekaarten, dus voor wedstrijdkaarten, qualifying- en niet-qualifying kaarten.
Omdat OGS het WHS-systeem niet ondersteund zou het invoeren van een qualifying-kaart een verkeerde handicap opleveren. Wij adviseren dan ook om alle kaarten in te voeren in de GOLF.NL app van de NGF. Hierdoor wordt de handicap op de juiste manier bijgehouden.

Wedstrijden
Mochten er weer wedstrijden georganiseerd mogen worden, dan kan nog steeds geregeld worden met OGS. Uitslagen moeten dan wel handmatig berekend worden, invoer in OGS zou immers weer de verkeerde handicap opleveren.