ngf-team2-2014Zondag 25 mei speelde heren 2 de laatste wedstrijd van de NGF-competitie. In tegenstelling tot 14 dagen geleden (11/5) – toen de wedstrijd door omstandigheden was afgelast – was het nu fantastisch weer. Volop zon en weinig wind. Vol goede moed vertrokken we naar Heemskerk waar we de strijd aangingen tegen de Haarlemmermeersche.

Deze jongens spelen met een betere handicap dan wij en dat kwam er op de eerste 9 holes meteen al uit. Samen met Jelle speelden we de dubbel. De 1e hole wonnen we, maar daarna was het over en uit. Zij maakten geen enkele fout wat resulteerde in een 4-3 verlies voor ons. Na een prima lunch gingen we de single-wedstrijd in. Ik had Frans als tegenstander, een longhitter met handicap 10,5. Al zijn drives tussen de 225 en 250 meter. Prachtig om te zien, maar om er tegen te spelen… Maar als je zo ver slaat, is een kleine afwijking genoeg om het goed fout te laten gaan. Dat gebeurde dan ook af en toe en deze kansen wist ik uit te buiten. Na 17 holes was het all square. Op de 18e hole had ik een mooie drive, maar bij Frans ging het helemaal mis. Hij sloeg zijn bal snoeihard tegen een boomstam en kwam aan de andere kant van de fairway in hoog gras tussen bomen terecht. Zijn provisionele bal was prachtig, maar we vonden zijn eerste bal. Het kostte hem 3 slagen om weer op de fairway te komen. Zijn 5e slag was prima maar zijn 6e bal kwam weer in het lange gras terecht. Ik lag met mijn 2e slag op zo’n 60 meter van de green en Frans nog zo’n 100 meter vanuit het lange gras. Dit zag hij niet meer zitten en gaf de hole op. Yes, ik had m’n eerste 2 punten binnen gehaald voor het team.

Johan K en Loek hadden gehalved en wisten ieder een punt te pakken. Jelle, Piet en Co wisten helaas geen punten binnen te slepen. Niet dat dit nog van invloed was op de einduitslag. De 5e en laatste plaats was al eerder definitief voor ons. Maar ondanks dit resultaat was de sfeer in ons team altijd positief en gezellig. Jongens bedankt hiervoor. Ook Johan P. en René die er deze wedstrijd niet bij waren, bedankt. Tijdens de borrel werden de wedstrijden geëvalueerd. Golfbaan Spierdijk kwam naar voren als een uitdagende baan, met de mooiste greens. De bediening was geweldig en de barbecue van Piet fantastisch. Heel gezellig. Dit willen ze graag volgend jaar weer. Dus bij deze de baan, bediening en Piet – samen met je José – de complimenten. Tijdens het diner werden de prijzen uitgereikt. Jelle won nog een fles wijn voor de longest. Tevens kreeg Jelle als captain een aanmoedigingsprijs: een Nike poloshirt. Ook was er voor alle deelnemers een doosje ballen, dus uiteindelijk had iedereen prijs. Velen deden nog een woordje. Allen vol lof over het verloop van de competitie en in het bijzonder de sfeer tussen de teams. De Haarlemmermeersche wil zelfs ergens in september een reünie organiseren, dat wil toch wel wat zeggen.

Dan nu het eindresultaat:
1 Heemskerk 6
2 Haarlemmermeersche 5
3 Dirkshorn 5
4 De Noordhollandse 4
5 De Koggen 2
Het was een ervaring die ik zeker nog wel een keer wil meemaken.
Een sportieve groet,

Peter K