winnaar Richard BovenkerkIedereen weet wel dat golf een sport is voor positivo’s, doemdenkers gaan echt geen potje winnen. Met een weercijfer van 5 en een verwachting van regen gedurende het grootste deel van de middag was het dan ook voor de pessimisten noodzaak ander tijdverdrijf te zoeken. Zo vlak voor Sinterklaas is dat natuurlijk niet zo moeilijk, er moet vast nog wel een surprise gemaakt worden of een gedicht geschreven.
Gelukkig zijn er echter altijd wel mensen die denken dat het wel mee zal vallen en die zich niet laten tegenhouden door een of andere digitale Pelleboer. Deze positivo’s hadden vandaag het gelijk geheel aan hun zijde. Geen spatje regen gehad, straf tempo in de baan (toch voor de regen binnen willen zijn) en een lekker bitterballetje toe van Kyan Goossens die best wel honger had omdat hij het ’s morgens met een paar crackertjes moest doen (Nine had vergeten brood te kopen).
Grote winnaar van de dag werd Richard Bovenkerk die met een lading ballen naar huis ging (eerste prijs met 17 stableford punten en neary op hole 5). Tweede werd Karel Visser (17 punten) die Jan Schrekker na afloop tot wanhoop dreef door doodleuk mee te delen dat hij en vrouwlief Simone vrijdag toch wel aan de kerstdrive kunnen meedoen (moet Jan weer op zoek naar iemand die wil meedoen). Derde van de dag werd ondergetekende (16 punten) ondanks het feit dat de eerste twee ballen te water gingen (positief blijven denken: je had ze ook out-of -bounds kunnen slaan, er komen nog acht holes).
Prijswinnaar Richard beloofde een stukje schrijven maar omdat hij niet zulk broddelwerk wil opleveren als gebruikelijk op de website neemt hij daar een paar dagen de tijd voor. Dat belooft wat.

Guus