Omdat het de laatste donderdag van de maand is speelden we vandaag een shotgun wedstrijd. Eerlijk gezegd leek het mij maar niks (als het tegen zit moet je een pokken eind lopen naar je afslag en na afloop dat hele eind weer terug, grote kans dat de driving range bezet is als je wilt inslaan, omdat iedereen tegelijk binnen komt moet je na afloop tijden wachten op je drankje, etc), maar na vanmiddag moet ik mening wel herzien. De bardames (Jasmijn en Dian) waren in topvorm; ik weet niet hoe ze het met zijn tweeën voor elkaar krijgen maar de bediening was de hele middag supersnel en ze hadden zelfs nog tijd om voor iedereen een lekker saucijzenbroodje te maken. Wat een toppers! 👏👏👍👍
Aan tafel ging het na afloop van mijn ronde vooral over toppers (bekende Nederlanders) die op sociale media al worden afgeslacht voordat hun schuld bewezen is. Sommige van hen komen zo onder vuur te liggen dat ze hun carrière wel op hun buik kunnen schrijven. Vooral flightgenoot Jan Kaandorp was goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo wist hij mij te vertellen dat Glennis Grace gisteren voor het eerst in tijden weer eens een volle zaal had getrokken (jammer genoeg wel in de rechtbank van Amsterdam en niet in Ahoy). Omdat Jan, net als mij, net bij de kapper is geweest ging ik er vanuit dat hij dit nieuws daar had vernomen, maar het bleek dat zijn lief een verwoede fan van Hart van Nederland is en Jan dagelijks bij het gezamenlijke ontbijt (geperst sinaasappeltje, croissantje met jam en een plakje ontbijtkoek voor Jan) op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen in medialand.
Onze eigen toppers zaten vandaag vreemd genoeg bijna allemaal in een flight bij elkaar. Piet Schilder won twee biertjes van onze huisleverancier, die bekende brouwerij uit Egmond (genomineerd voor de ondernemersverkiezing van de provincie Noord-Holland) voor de tweede slag het dichtst bij het touwtje op hole 9, terwijl buurman Frank Braas er liefst vier kreeg (twee voor de neary op hole 2 en twee voor de tweary op hole 5). Daarnaast verdiende Frank ook nog twee balletjes met zijn tweede plaats in de dagscore (20 stableford punten). Jan de Haan, de andere buurman van Frank ging er vandaag met drie balletjes vandoor (eerste plaats met 22 punten). Gelukkig waren er ook nog winnaars aan de andere tafels te vinden. Zo won Hein Dekker één balletje met zijn derde plaats (19 stableford punten, 13 punten meer dan vorige week) en sloeg Siem Laan nog een mooie birdie op hole 4.

Guus