Na het artikel van Bob Gerritsen (zijn naam zal ik maar voluit schrijven) over het legendarische “Wie van de drie”, moest ik vandaag opeens denken aan een ander bekend televisieprogramma: “top of flop”. De meeste golfers zijn van een wat gevorderde leeftijd en zullen dit programma nog wel kennen. In het programma werden recent uitgebrachte singletjes beoordeeld door een jury. Beoordeelde het merendeel van de jury een liedje als top, dan rammelde presentator Herman Stok met een belletje, was het een flop, dan blies hij op een toeter.
Ik moest daar aan denken toen ik vandaag de score van Jos (uit piëteit zullen we die naam maar niet verder aanduiden) onder ogen kreeg. Afgelopen donderdag scoorde hij maar liefst 22 punten (top), maar vandaag harkte hij er niet meer dan 9 bij elkaar (flop). Het zou leuk geweest zijn als wedstijdleider Ans bij de prijsuitreiking ook even zijn naam had genoemd om gelijk daarna op een toeter te blazen.
Bij het noemen van mijn naam had ze dan een belletje kunnen laten rinkelen. Met een score van 19 punten pakte ik vandaag de eerste prijs. Ook Nine stapte met een mooie 19 punten van de baan, maar een iets minder tweede deel van de ronde kostte haar dat ene balletje. De derde plaats was voor Erik met 18 punten. Ik weet niet of het jullie opvalt, maar het lijkt er op dat Erik bij iedere wedstrijd op nieuwe schoenen loopt, wel altijd van Duca del Cosma (zou hij net als Joost Luiten daar een sponsorcontract hebben).
Birdiesponsor Sam Sneek (ja, die naam moet natuurlijk voluit) verwachtte met het mooie weer een flink aantal vogeltjes te moeten uitreiken (hij had twee dozen meegenomen), maar vreemd genoeg wist niemand een birdie te slaan.
Ook de prijzen voor de bijzondere verrichtingen hoefden niet uitgedeeld te worden (wat dat betreft had de wedstrijdleider een makkie). De heren slaagden er niet in om in één slag hun balletje op de green van hole 2 te krijgen en Els, de winnares van de dames tweary, was al voor de prijsuitreiking afgetaaid.

Rest mij alleen nog alle deelnemers te bedanken voor hun medewerking bij de controle op de Corona check-app. Niemand die er over begon te zeuren en iedereen liet hem blijmoedig zien (dat is dan weer top).

Guus

p.s. Overigens werd het liedje “I Want to Hold Your Hand” van The Beatles in 1963 door het panel unaniem beoordeeld met een flop.