Vanmiddag beleefden we de eerste middag van de “Vrij Bewegen” wintercompetitie.

Maar liefst 39 mannen stonden te trappelen om dit evenement mee te maken. Grote afwezige was Guus Koning die zich voor moest bereiden op zijn eerste scheikundetoets. Wat zou het mooi zijn als alle leerlingen in Castricum en omstreken zo serieus hun huiswerk deden.

Hoe dan ook, bij binnenkomst werden we ontvangen door rondemiss Tom B. die zijn broodtrommel wilde vullen met euro’s  voor de inwendige mens na afloop van de wedstrijd. Naarmate het trommeltje voller werd, keek Tom steeds tevredener in het rond.

De wedstrijd werd begonnen middels “winterregels”. Dit leidde tot uitgebreide discussies. Waar mag je wel of niet plaatsen/vrij droppen. Wanneer is een bunker vol?

Onder het genot van een bord patat werd eea geëvalueerd. En al snel ging de discussie niet langer over de spelregels maar gewoon over bier en de broek van Danielle.

De herenmiddag blijft wat dat betreft een eigenaardig fenomeen.

Om klokslag 5 uur klonk het beruchte “heren, heren”. De uitslag kwam eraan. Daar bleek dat de kanonnen van de zomer gewoon weer toegeslagen hadden. Cor Vreeker behaalde naast de drieling (en dus birdie) op 9 ook de eerste plaats met 22 punten. Jos van der Werf haalde naast de tweary op hole 5 ook de tweede plaats. En in dit rijtje ontbreekt natuurlijk Hein Dekker die gewoon derde werd met een 20-tal stabiele ford-punten. Tussendoor sloeg Tom B nog een birdie op hole 4.

Door de kanonnen was dus goed gegolfd. De rest was blij dat de wedstrijd non-qualifying was. Dit gold expliciet voor Cees Duin die als enige in een korte mouwen shirt rondliep. Dit was natuurlijk te koud en leverde de laatste plaats op. Nog nooit is iemand als 39e geëindigd in de wintercompetitie. Toch weer een primeur voor Cees.

Cees Siekerman