Winterkoning Tom 2012Om de naam was nogal wat te doen. En om de nogal ingewikkelde rekenmethode ook. Maar dat maakte de strijd om de ‘Westfriese Golf Cup’ 2011/2012 er bepaald niet minder om. Twintig winterweken lang streden ruim twintig heren elke donderdagmiddag om de door Ron Bezuur bedachte trofee. Weer of geen weer. Zodat de ‘Westfriese Golf Cup’ met recht ook de ‘Kouwe Klauwen Cup’ had kunnen heten. Winnaar na die verwoede kamp: Tom Bleyendaal. Hij had een ruime voorsprong op nummer twee Siem Laan die op zijn beurt de als derde eindigende Ton Hertog weer zijn hielen liet zien.

De prijsuitreiking op donderdag 1 maart was een feest op zich. Ron reikte niet minder dan zeven, uit eigen zak betaalde prijzen uit en hoe hij dat voor elkaar vorkte, vorkte hij voor elkaar, maar de prijzen kwamen, leek het wel, precies bij de juiste mensen terecht. Niet dan? Neem Ton Hertog. Hij werd verblijd met het meesterwerk ‘Een slechte swing’. En Cees Siekerman (zevende) mocht een set dvd’s van en over Tiger Woods in ontvangst nemen. Cees met een benepen stemmetje: ‘D’r staat toch niets op over zijn privé-leven hè?’

‘Volgend jaar weer?’, vroeg Ron na afloop van de prijsuitreiking. ‘Ja’, zeiden alle strijders (23 in totaal) volmondig, ‘volgend jaar graag weer. Want hoe moeten we anders de donkere dagen door komen’. Alleen Cees Duijn had nog een voorwaarde: “Hé Ron, als jij die telling maar bijhoudt’.

Dat beloofde Ron.

Uitslag:

1. Tom Bleyendaal 16 punten
2. Siem Laan 13,8
3. Ton Hertog 11,8
4. John Heemskerk 10,5
5. Cees Duijn 9,6
6. Stan Nat 8,7
7. Cees Siekerman 7,6

Henk Kroeke die 9,5 punt scoorde, viel buiten de prijzen wegens afwezigheid tijdens de prijsuitreiking.