Omdat ik de afgelopen weken niet veel kon doen ben ik een aantal boeken gaan lezen die ik eigenlijk tijdens mijn middelbare schooltijd had moeten lezen (toen deed je dat natuurlijk niet). Max Havelaar van Multatuli was een echte worsteling, maar Bezonken Rood van Jeroen Brouwers is daarentegen een topper. Ik ben nu bezig met de Avonden van Gerard Reve en gisterochtend las ik in hoofdstuk 9 dat hoofdpersoon Frits van Egters na afloop van het werk met zijn fiets een lekke band had en dat hij lopend met de fiets aan de hand naar huis moest. En, je gelooft het bijna niet, maar gistermiddag overkwam mij precies hetzelfde. Na mijn eerste rondje golf in 61/2 week had ook ik een lekke band en moest ik drie kwartier lopen om thuis te komen. Dit kan natuurlijk geen toeval zijn en ik weet nu hoe ik binnenkort mijn eerste hole in one kan slaan. Ik hoef alleen maar een boek te zoeken waarin de hoofdpersoon op een gegeven moment een hole in one slaat. Als ik op diezelfde dag een rondje ga lopen zit het er dik in dat ik ook een hole in one sla (geen speld tussen te krijgen).
Ik weet niet met welk boek Bart van der K. momenteel bezig is, maar dat de hoofdpersoon een pittig potje kan golfen staat als een paal boven water. Bart scoorde vandaag maar liefst 24 stableford punten en werd daarmee meer dan terecht de dag kampioen. Voor mij een zeer verrassend resultaat want ik was er van overtuigd dat Boem Boem Leo vandaag met die eer zou strijken. Na vier holes had Leo al 13 punten en kwamen de 30 punten in zicht. Jammer genoeg ging het daarna wat minder, maar met een mooie 22 punten werd Leo nog wel knap tweede. Derde werd Jan van S. met ook een mooie 20 punten. Jan pakte ook nog lekker de neary op hole 2 mee. Hier kon je gelijk zien dat het heel lang geleden is dat er een prijsuitreiking was. Jan ontving namelijk voor zijn bijzondere prestatie een flinke fles winterbier. De andere winterbieren gingen naar Kees van K. voor de tweede slag het dichtst bij het touwtje en Jos van de W. voor de langste slag op hole 7 (of was het toch hole 4?).
Om in Golfgenius de birdies op te zoeken moet je een voor een van iedereen de score bekijken. Onbegonnen werk natuurlijk en iedereen moest zelf even aangeven of ze een birdie hadden geslagen of niet. De gelukkigen waren Rinie S. en Leo S., beiden sloegen hun birdie op hole 4.

Guus