title=Zondag 24 oktober. Zet die datum vooral met dikke letters in uw agenda. Op die dag namelijk, begint om 11.00 uur de finale om het Clubkampioenschap Matchplay van ‘GC de Koggen’. En dat na een slopende strijd die al voor de zomer begon en die uiteindelijk resulteerde in twee halve finales: Jos Breg versus Tom Bleyendaal en Jan Hogervorst versus de verrassend sterk spelende voorzitter Ton Kunst.

De uitslag van de eerste halve finale is ondertussen bekend: Jos Breg bereikte de eindstrijd door Tom Bleyendaal in een onwaarschijnlijke thriller op de knieën te dwingen. Nadat de twee matadoren na 18 holes precies gelijk waren geëindigd, moest een play off op de 9e hole de beslissing brengen. Die viel pas nadat de twee heren de hole drie (!) keer hadden afgelegd. Jos sloeg de bal in die derde rondgang weliswaar van bunker naar bunker, maar deed dat zo bekwaam, dat zijn bal uiteindelijk op slechts anderhalve meter van de vlag bleef liggen.

Het bleek het breekpunt. Tom, wiens bal op een meter of zes lag, deed nog wel een dappere poging, maar het witte monster viel op enkele centimeters van de vlag helemaal ‘dood’. Jos (‘Ik stond stijf van de zenuwen’) mikte zijn balletje vervolgens wel in de hole en belde meteen het thuisfront. Daar immers treurde Boyd Breg om de verloren kwartfinale tegen Ton Kunst. Ook een – om met Wim van Hanegem te spreken – ‘thrillert’. Een riante voorsprong werd door de ‘jonge Breg’ immers in de back tees helemaal verspeeld. Een op karakter doorvechtende Ton won punt voor punt terug, nam de leiding en stond die niet meer af. Onze preses moet het nu opnemen tegen Jan Hogervorst.
Geplande datum voor deze halve finale: zaterdag 9 oktober.