Jullie kennen vast wel de film The karate Kid. In die film krijgt Daniel karate les van mister Miyagi (een Japanse klusjesman) . De trainingsmethoden van mister Miyagi zijn vrij uitzonderlijk: zo laat hij Daniel een groot aantal huishoudelijke klusjes opknappen die schijnbaar niks met karate te maken hebben, maar waardoor Daniel toch karatebewegingen leert. Het idee hierachter is dat je tijdens de wedstrijd niet de tijd hebt om te bedenken welke beweging je moet doen, dat moet al lang zijn ingeslepen. Jullie begrijpen wel dat Daniel ondanks wat tegenslag uiteindelijk glorieus winnaar wordt van een karate toernooi.
John Heemskerk is een grote fan van de film en hij bedacht dat je hetzelfde principe ook wel kon toepassen op golf. De laatste weken is John dan ook druk in de weer geweest met het bootje van Cees Duijn (hebben jullie vast wel eens zien liggen achter de teebox van hole 7). John heeft dagen zitten schrobben, schuren, plamuren en verven en het resultaat mag er dan ook zijn. Het bootje ziet er weer als nieuw uit en wat een mooie gedurfde kleur wit.
Maar heeft het ook geholpen met zijn golfspel vragen wij ons natuurlijk af. Nou, ik kan jullie aanraden om ook maar eens een bootje op te knappen, John speelde als in zijn  beste dagen. Hij had dan wel drie strepen maar met vier parren, een birdie en een bogey kwam hij toch op 18 punten uit (bijna net zo veel als Ton Hertog en ondergetekende samen).
Daarmee viel hij jammer genoeg net buiten de prijzen, die waren deze week voor Arie Floris (19 punten), Hein Dekker (19 punten) en Tom Scholtes (18 punten). Verder kreeg Jos Leijen vier balletjes van golfbaan Spaarnwoude vanwege zijn fourthy op hole drie en pakte ook Tom Bleijendaal weer zijn prijsje mee (tweary op hole vier).
Na afloop werd er natuurlijk uitgebreid over de nieuwe golfregels gesproken. Grappig is dat golfbaan Spierdijk gelijk mee gaat met het principe van “ready golf“: om de snelheid door de baan te bevorderen hebben ze alle bankjes maar weggehaald.

Guus