width=Omdat Peter nog teveel last heeft van zijn jicht en Cees andere verplichtingen had, mocht ik gisteren met het senioren team aan de golfcompetitie meedoen. Zo’n dagje golfen is een uitstekende remedie voor mensen met slapeloosheid, volgens mij sliep ik al voordat mijn hoofd het kussen raakte.
Het is dan ook beste een lange dag. ’s Morgens om 9.00 uur waren we al present en dat terwijl ik zelf pas om 11.20 moest afslaan. Veel tijd dus om je over allerlei dingen te verbazen.
We speelden we op de Kennemer een baantje bij Zandvoort. De apartheid is daar nog steeds niet afgeschaft gezien het feit dat de bezoekers hun auto buiten het terrein moeten plaatsen en de leden vlak voor de deur kunnen parkeren. De kleedkamer wordt weer wel gedeeld, maar dat kon dan ook omdat de organiserende vereniging niet zelf hoefde te spelen. Zij regelden de wedstrijden tussen de vier verschillende deelnemende ploegen en dat deden ze met verve. Toch is het wel een ander slag volk. Tijdens onze lunch zaten we vlakbij een paar leden van de club en zij hadden heel veel commentaar op een speler die in zijn jas het clubhuis betrad. Het zou niet eens bij mij opkomen dat zoiets niet mag.
Verder is de Kennemer niet een gewone golfclub maar een golf en country club. Navraag leerde dat je jezelf een country club mag noemen als je naast het golf ook nog een andere sport aanbied. Bij country denk je natuurlijk aan een echte buitensport voor heren (paardrijden of zo) maar in dit geval zag ik niets meer dan een bridge kamer en twee poolbiljarts. Wat dat betreft kunnen wij ons zelf dus ook een golf en country club noemen.
Dan de natuur, Spierdijk is een echte polderbaan en de Kennemer een baan in de duinen. Je ziet dan ook allerlei ander gedierte. Bij ons zien we vooral veel vogels en dooie vissen, bij de Kennemer gaat het om viervoeters en dan met name reeën en vossen, toch leuk om die eens op de baan te zien.  width=Verder hebben ze daar dieren die overal gaten graven van zo’n 10 cm in doorsnee en ook zo’n 10 cm diep. Ik weet niet of het een oefenterrein voor de paashaas is of dat er naar wormen gegraven wordt, maar al die gaten irriteert wel (waar is mijn bal nu weer).
En dan het spel. Hoewel als zekerheidje binnengehaald voor wat punten kon ik daar toch niet aan voldoen. Ik trof het dan ook niet met mijn tegenstander. Een Engelsman geboren in de buurt van Liverpool die in zijn jeugd op de golfbaan werkte. Hij was net met pensioen, had al 50 jaar golfervaring (ik maar 15) en sloeg meestal af met een ijzeren één. Wow, ik had nog nooit zo’n club gezien. Hij had geen hout in de tas maar nog wel een driver. Gelukkig probeerde hij op een paar holes zijn driver, dat zorgde voor wat afzwaaiers zodat ik toch nog redelijk in de buurt kon blijven en niet na 10 holes mijn boeltje hoefde in te pakken.
De bal van de dag was overigens voor Frank. Hij had werkelijk een prachtige slag naar de green van hole 18, prima lengte alleen iets te veel op links. Dat leek Frank niet zo’n probleem en vol bravoure liep hij naar zijn bal. Belandde hij op de driving range met nog zo’n 100 van die witte ballen. Vind daartussen dan maar even je eigen bal!
Al met al een zeer vermakelijke dag en ik wil Jos, Frank, Pieter, Ton en Sam dan ook hartelijk bedanken voor de eer een keer met hen te mogen spelen.