Dinsdag 4 april was het, na twee jaar uitstel en wachten, eindelijk zover!
NGF team De Koggen Dames 1 mocht de wei weer in!
En wel in één van de mooiste weitjes om onze mooie sport te beoefenen, want we waren te gast op De Kennemer in Zandvoort.
Voor deze eerste wedstrijd waren Ans, Marion, Ellen, Ria, Miranda en Nine van stal gehaald. Vol enthousiasme sprongen de dames ’s morgensvroeg met elkaar bij Ans in de bus. In die bus mag je eigenlijk maar met drie personen op de achterbank zitten, maar we zaten er met vier, dus toen de politie het busje inhaalde tijdens file op de snelweg dook Miranda snel op de grond. Het was meteen een goede warming up, vooral voor de lachspieren!
We troffen het team van de Haagse als tegenstanders van de dag. Eerst speelden we de 9 holes greensome/foursome, daarna de 18 holes individuals.
Er was vooraf goed nagedacht over de team strategie, maar toch verloren we nét alle dubbels van de Haagse dames. Na de heerlijke lunch ging de individuele strijd verder en konden we toch nog 8 punten pakken met 4 gewonnen potjes.
Daarmee staan we na de eerste speldag derde in de poule.
Speciale dank aan Miranda voor haar invalbeurt deze dag, fijn dat je erbij was!
Volgende week treffen we de dames van de Kennemer op de baan in Dirkshorn.
Een sterke ploeg met lage handicappers, dus het wordt een zware dobber, maar ik heb de weersverwachting al gezien en het zou zomaar ‘korte-mouwtjesweer’ kunnen worden, dus bij voorbaat kan die tweede dag ook al niet meer stuk.
We genieten!

Namens Dames 1,
Nine van Kerkvoort