Iedereen weet het wel, met harde wind moet je rustig swingen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, onbewust ga je toch extra je best doen waardoor je harder gaat slaan, meer backspin genereert en de bal alle kanten opvliegt, behalve de goede. Volgens Fons Dekker hebben duikboten daar gelukkig geen last van, en zo kon het gebeuren dat Cock Belien ondanks de westerstorm met 19 stableford punten het clubhuis binnenkwam. Waar iedereen de wind vervloekte en Cees Duijn verzocht om nog flink wat bomen langs de Braken te planten wilde Cock de bomen juist weg hebben (hoe meer wind hoe beter). De tweede plek ging naar bovengenoemde Fons (17 punten) en de derde plaats was voor Willem Stoop (16 punten).
De sponsoren konden opgelucht adem halen. De twearies vielen niet en ook niemand slaagde er in een birdie te verschalken. Al met al een plezierige middag voor sponsoren  Strak in het pak, Jos Leijen en makelaardij Sam Sneek. Sponsor Golf Only moest nog wel een balletje ophoesten ter aanvulling op een consumptiebon. Waarschijnlijk was de wedstrijdleiding op de vingers getikt over de consumptiebonnen van vorige week en moesten de kleine prijzen toch weer gebruikt worden.
Aan tafel nog een aardige discussie over de aangepaalde bomen op de baan. Volgens Fons (ja, hij weer) heb je geen free drop bij de aangepaalde bomen op de Spierdijker golfbaan. Als dat zo is heeft bijna iedereen wel eens een verkeerde kaart ingeleverd en zouden heel veel uitslagen niet kloppen. De wedstrijd van vandaag werd in ieder geval non-qualifying verklaard (jammer voor Cock) en over wat er met de eerder gespeelde wedstrijden moet gebeuren wordt nog overlegd.

De complete uitslag is natuurlijk weer te vinden op OGS, maar dat is vandaag eigenlijk niet van belang.