We hebben ze niet. Ieder sport in Nederland brengt supporters op de been, maar wij hebben ze niet.

Op de Dutch open zie je wel veel mensen. De bedrijven die een uitnodiging hebben gestuurd met het uitzicht op een hapje en een drankje trekken wel wat mensen aan, evenals de bezoekers die de talloze stands bezoeken om met een welgevulde bag naar huis te gaan, maar supporters?

Wonderlijk, wanneer ons team heren een competitie wedstrijd speelt is er niet één, terwijl in de 5e klasse KNVB zaterdag voetbal zomaar honderd mensen langs de lijn staan. Hoe komt dit, vroeg ik mij af. Is golf geen leuk kijkspel, ik vind van wel, is het spannend, ja ik vind van wel. Toch komt er geen hond. Nooit zie ik in media een vermelding dat er een competitie wedstrijd wordt gespeeld, hoe moet iemand het weten? Staan wij open voor supporters, daar hebben wij nog nooit over nagedacht. Zouden we het leuk vinden, ook daar hebben wij nooit over nagedacht. Zouden wij het willen?, laten we daar eens over nadenken. Zou het niet een geweldige promotie van onze sport zijn wanneer mensen konden komen kijken hoe onze toppers het er vanaf brengen, ik denk het wel.

De donkerkijkers zien natuurlijk tal van bezwaren. Laten we beginnen bij onszelf, wie van onze leden gaat er kijken naar competitiewedstrijden van ons team. Wie van ons zou bereid zijn om de toeschouwerstroom in goede banen te leiden. De horeca zou er wel bij varen.

Vreemd toch dat er geen club is die zich daarmee bezighoudt. Het zou overigens nog een aardige bron van inkomsten kunnen zijn. Laat ik geen vergelijking maken met voetbal maar een bescheiden toegangsfee zou kunnen. Vlaggen op de baan, aanbiedingen van de pro, de shop, waarom niet?

Eigenlijk zij wij toch een ingedutte, weinig maatschappelijke geëngageerde club waar menig mogelijke sponsor de wenkbrauwen voor ophaalt. Haal  mensen binnen, laat zien wie je bent, wat je kan, een uithangbord voor onze sport. Moet dat nu hoor ik u denken. Graag nodig ik u uit hier is twee dagen over na te denken en voor de argumenten tegen en voor aan mij te laten toekomen. Ik ben zeer benieuwd naar uw creativiteit om hier onderuit te komen. Natuurlijk moet daar vervolgens actie ondernomen worden. Onze topgolfers verdienen het en de sport en onze club ook.

Graag hoor ik van u!

Backspin