Het was vreemd dat we vandaag maar 12 spelers hadden die aan de door Zichtbouw gesponsorde 18 holes competitie meededen. Misschien dat de meeste herenleden inmiddels zo’n leeftijd hebben bereikt dat zij liever 9 holes spelen (daar waren 25 deelnemers), maar het zou ook zomaar kunnen dat de meeste spelers niet doorhadden dat er in GolfGenius een apart inschrijfformulier voor de 18 holes te vinden is. Daarnaast zijn er een aantal spelers die een nieuw golfsetje hebben aangeschaft en zich pas weer op de baan durven te vertonen als zij die clubs een beetje onder controle hebben gekregen (uit het zicht hebben zij in het Brabantse Made een trainingskamp belegd).
Ik denk dat Hein D. na vandaag nog wel een tijdje moet wachten op een nieuw setje. Als groot fan van Max Verstappen gaf Hein vanmorgen maar eens flink gas op de weg van Schagen naar Sint Pancras. Dat was natuurlijk kikken totdat Hein opeens iets zag flitsen, met zo’n 60 a 70 k/u boven de limiet kan dat wel eens in de papieren lopen.
Flink balen natuurlijk maar thuis een paar druppeltjes wietolie onder de tong en de wereld ziet er weer een stuk rooskleuriger uit. Hein heeft vriend Cor V. ook zo ver gekregen om aan de wietolie te gaan. Cor is erg enthousiast over de werking maar had naar mij idee wel iets te veel gebruikt (zijn hoofd voelde aan als een waterhoofd wist hij mij te vertellen).
Door zijn snelheidsovertreding begon Hein nog met het stoom tussen de oren aan de wedstrijd en de eerste holes verprutste hij dan ook helemaal. Dit was het geluk voor Fred de G. want ondanks die slechte start kwam Hein toch nog tot 36 stableford punten. Ook Fred had er 36 maar had vreemd genoeg een betere tweede negen dan Hein en pakte zodoende de eerste plaats. Tweede werd dus Hein en de derde plek was vandaag voor Cees H. (35 punten).
Birdies werden er door de heren van de 18 holes wedstrijd niet geslagen; dat deden de heren van de 9 holes wedstrijd toch een stuk beter. Arie F. sloeg een prachtige birdie op hole 5 en hetzelfde deed onze nieuwe penningmeester Aart K. op hole 9.
Beide heren hadden natuurlijk ook een mooie dagscore. Aart werd vierde met 19 stableford punten en Arie werd tweede met maar liefst 22 punten. Daartussen in nestelde zich nog Mike Dempsey met 20 punten (Mike hoopt natuurlijk dat Nederland volgende week zaterdag tegen zijn Wales moet spelen). De winnaar van de dag werd Peter S. met maar liefst 23 punten, wat kan die vent golfen!

Guus