width=

Niet minder dan negen flights van bij elkaar 31 deelnemers meldden zich afgelopen zondag 19 september bij wedstrijdleiders Johan Venekamp en Ruud Dol voorde jaarlijkse sponsorwedstrijd. En dat ondanks het bepaald matige weder (zoals Gerard Reve dat zo plechtig kon zeggen). Op de resultaten had dat overigens geen enkele invloed. De winnaars van de dag (Hellen Bakker, Jan Hogervorst, Pierre Klaver en Paul Smith) sloegen in de Texas Scramble-wedstrijd over 9 holes maar even 31 stablefordpunten bij elkaar. En dat was zelfs de flight van webmaster Co Scholten (die de elementen enthousiast te lijf ging met gast Rob Schermer en Horst Lammers) te machtig. Terwijl zijn team toch 28 punten scoorde; twee meer dan de machtige flight van Fred Prins die samen met z’n schoonzoon Erwin Vermeulen en het echtpaar Ineke en Willem van der Mark ten strijde was getrokken.

En de rest? Ook die scoorden naar hartenlust. Getuige de score van de equipevan secretaris Barbara Wasch die samen met medebestuurslid Rob van den Dobbelsteen (nota bene in korte broek!) en gast Wiebe Dijkstra nog altijd 19 punten liet noteren. Geen prijs voor het drietal dus, maar wel veel lol. Zoals – bleek bij de prijsuitreking en de uitermate gezellige nazit – iedereen dat had gehad. Mede dankzijde sponsors natuurlijk, zijnde: Dol Elektro, Agriteam Makelaars en Grasbaal.nl (diemet z’n drieën de greenfees voor de gasten ter beschikking hadden gesteld) alsmede Elektrogroothandel Oosterberg, Malelaardijk-Verzekeringen-hypotheken Van der Borden (Alkmaar), De Houtworm Speelgoed en Spellen (Broek op Langedijk) en Jan Doets, Mr. America nr. 1 (Heerhugowaard), Verkade (Zaandam) die de prijzentafel hadden gevuld met onder meer dozen ballen, tees, koek en flessen champagne.

‘Kunnen we dit niet wat meer doen?’ vroeg Jan Hogervorst zich al na het tweede biertje hardop af. ‘Als dat zou kunnen?’, was het bijna in koor geroepen antwoord.

 width=

Erwin Nieuwendijk slaat af op de beruchte hole 3. George van der Velden (links) durft niet te kijken waar de bal terecht zal komen; Dick Huiberts wijkt verschrikt achteruit.

 width=

Flight 8 had een extreem hoog bestuursgehalte. Secretaris Barbara Wasch wordt geflankeerd door medebestuurslid Rob van den Dobbelsteen (rechts) en gast Wiebe Dijkstra.

 width=

De flight van webmaster Co Scholten (rechts) bleek op alle weersomstandigheden voorbereid. Zie de enorme paraplu waarmee gast Rob Schermer zichzelf, Co en de voorop lopende Horst Lammers uit de drup hield.

 width=

De flight van Riny ‘mister-hole-in-one’ van de Water (uiterst rechts) was op papier van een onbehoorlijke sterkte. Sietske (in het midden) en mr. America Nr. 1 Jan Doets (links) leken samen met Johan Smit (tweede van links) zelfs hun eigen gesponsorde dozen met ballen terug te winnen. Maar met 21 punten kwamen ze toch net kort. Wat de pret – zo blijkt uit deze foto duidelijk – in het geheel niet kon drukken.

 width=

Wedstrijdleider Johan Venekamp deelt de flights in