Ik mijn vorige stukje kon ik nog vermelden hoe blij Jan van Stralen was met de aanschaf van een nieuwe bril bij de Pearl in Heerhugowaard. Na vandaag denkt Jan daar heel anders over en vraagt zich zelfs af of hij de bestelling niet ongedaan moet maken. Wat is er gebeurd? Piet den Dulk zag de laatste tijd ook wat minder en is net als Jan naar de opticien gegaan. De opticien gaf aan dat Piet beter een andere bril kon nemen, maar Piet heeft de stoute schoenen aangetrokken en deze keer voor contactlenzen gekozen. Vandaag speelde hij voor het eerst met zijn nieuwe lenzen en haalde gelijk een score van 21 stableford punten. En dat terwijl hij het op hole 3 even niet meer zag zitten omdat hij daar een streep moest noteren. Jan vraagt zich nu dan ook af of hij ook niet beter voor de contactlenzen kan gaan.
Ik weet trouwens niet wat Piet met zijn oude bril doet, maar misschien kan hij die aan zijn rug-specialist geven. Door de Corana perikelen werd in april Piet zijn operatie aan de rug uitgesteld, maar als je Piet de laatste maanden ziet spelen, dan vraag jij je af of de specialist het wel goed gezien heeft met de rug van Piet (is een operatie wel noodzakelijk?).
De tweede plaats was vandaag voor Cees Hoek en de derde prijs ging naar Jan de Vries. Gelukkig zit het bij Jan wel goed met de oog-hand coördinatie en wist hij zijn toegeworpen prijs (een balletje) vakkundig te vangen net voordat het vol op zijn bril zou komen (jammer voor de Pearl).
Vandaag was er ook een prijs voor degene met de minste putts. De winnaar was eigenlijk Siem Laan met 13 putts (zeer knap), maar omdat Siem als was vertrokken ging die prijs nu naar Piet den Dulk en Cees Hoek (ieder 15 putts). Het was trouwens wel opvallend dat Siem precies de helft van het aantal putts had van degene met de meeste putts. Ik kon eerst niet geloven dat Aart Koning 26 putts nodig had, maar later begreep ik dat Aart op een aantal holes geen stableford punten had gehaald en op die holes vier putts moest noteren.

Guus