winnaars SpierdijkcupVandaag was de finale van de Spierdijkcup, maar omdat Ans bij de netto en Erik bij de bruto score al een straatlengte voorsprong hadden op de rest was er weinig strijd te verwachten. Dat die er toch kwam was te danken aan wedstrijdleider George van der Velden die ondanks uren zoeken maar één prijs voor twee winnaars kon vinden. Op de foto zien we dan ook Erik en Ans beiden de beker stevig vasthouden, niet van plan om ‘m zo maar aan de ander mee te geven. Gelukkig was George zo bijdehand om te zeggen dat ze ‘m geen van beiden mochten meenemen omdat de namen er nog in gegraveerd moesten worden.
Benieuwd hoe dat verder gaat aflopen, om de week bij een ander op de schoorsteenmantel of komt er een aparte prijs voor de netto en de bruto winnaar?
Ik liep trouwens vandaag met beide winnaars in een flight en eigenlijk speelden we alle drie niet best. Van Erik kon ik het wel begrijpen, als warming-up fietst hij eventjes 50 kilometer met een gangetje van 30 km/u, dat lijkt mij zelfs voor Erik iets te veel van het goede. Wel heel knap dat hij op hole 2 toch weer de neary pakt. Van te voren zette ik hem flink onder druk door te zeggen dat hij aan zijn stand verplicht is om bij elke wedstrijd de neary te pakken, maar dat deed hij toch maar mooi.
Ans had duidelijk profijt van haar drive les van Timo van afgelopen zaterdag. Al haar drives en slagen door de baan waren prima, alleen het putten lukte vandaag niet (die les was vorige week en heeft zij dus duidelijk gemist).
Ondanks haar fenomenale drives had Ans niet de  longest drive, nee die was weggelegd voor erkend specialist Els Tromp. Bij de heren ging die prijs (toch maar mooi een balletje) naar Maurice Jong. We hebben Maurice een tijdje niet gezien maar zijn spel heeft er zeker niet onder geleden, dagwinnaar met 81 slagen. Daarmee was hij tweede bij de netto score, winnaar daar werd Jan Grooteman (72 punten) die precies op tijd in vorm is voor de battle van aanstaande dinsdag met Westwoud.
Is het trouwens niet opvallend dat de beide nummers twee van de matchplaycompetitie winnaar zijn van de Spierdijkcup?

P.s. Is Ans nu zo klein of is Erik zo groot?

Guus