Zondag 28 augustus was het zover. Na een lange zomervakantie, waarin er dus genoeg tijd was om veel te trainen en te spelen, alweer de 4e Spierdijk Cup voor de jeugd. Voordat de wedstrijd van start ging, hebben Timo en de wedstrijdleiding nog hun hoofd gebroken over de zogenaamde forward tees. Niet alle jeugd kan al van oranje en om te zorgen dat de jeugdspelers die van geel en oranje spelen allemaal gelijke kans hebben, was er heel wat gepuzzel nodig van waar te starten, wie waar ging starten en hoeveel slagen elke speler meekreeg.

Inmiddels kwamen de spelers binnendruppelen om zich netjes aan te melden, hun kaart in ontvangst te nemen en in te spelen. Ik moet toch even vermelden dat ik hier heel trots op ben, dat dit met zoveel discipline gepaard gaat. Wie zou de opvolger worden van Ilya Beliën, of zou Ilya het 1e jeugdlid worden die zijn titel zou weten te prolongeren? Zo rond 12:00 was het dan zover en ging de 1e flight van geel van start onder begeleiding van de playing jeugdcoach Klaas-Jan (hij dacht toch niet dat hij de beker kon winnen?) .

Het weer was wat minder zonnig dan voorspeld en ook wat minder warm, echter dat mocht de pret niet drukken. Ikzelf liep mee met de flight van Yardan, Teun en Ties. Ze deden erg hun best en waren heel geconcentreerd, maar na zo’n lange vakantie was het toch wel lastig om weer te golfen. Daarbij werkte het feit dat je een grote beker kon winnen enigszins verlammend. Heb de mannen ook gezegd dat het om de mooie slagen en dat je lekker bezig bent gaan (hahaha en dat uit mijn mond!!) en dat plezier voorop staat.

In de 3e flight met Gilian als begeleider waren de spelers goed op dreef. Ze zaten met hun mooie slagen en goede scores steeds heel dicht achter ons. Het leek geen twijfel of hier werd goed gescoord. In flight 4 zaten onze jongste spelers onder begeleiding van Nine. Altijd een genot om te zien hoe gedreven deze kinderen de wedstrijd beleven. Natuurlijk zijn ze nog wat jong maar met hun inzet, passie en gedrevenheid zijn dit de toekomstige toppers van onze vereniging. De laatste flight, met Mirjam als begeleider, was de oranje flight. Alle spelers speelde van de oranje tee. Er werd goed gespeeld in deze flight ondanks dat er nogal wat ongelukjes gebeurde. Tess sloeg met haar club tegen haar been, maar al hinkelend ging ze stug door. Ilya werd zelfs op hole 3 gestoken door een wesp. Snel ging hij met Saskia naar het clubhuis om zich te laten helpen, waarna hij weer terugkeerde om zijn titel te verdedigen. Stoer hoor!!

Nadat iedereen binnen was begon het rekenwerk. Wie zou de Spierdijk Cup 2016 winnen? Uiteindelijk bleek dat Thomas Groot met 18 stableford punten voor de 2e keer, hij won ook in 2014, overduidelijk de winnaar was. En dat terwijl hij zich tijdens zijn ronde zorgen maakte om zijn score en of dit wel genoeg zou zijn. Dat was het dus zeker! Tot verbazing van zichzelf werd Lucas Tolk 2e. Op de driving range tijdens het inslaan had ik gezien dat het niet lekker ging. Hij baalde hier enorm van en ging niet met heel veel vertrouwen de baan in. Gelukkig zegt het inslaan niet altijd iets over hoe je in de baan speelt. Geweldig leuk voor Lucas. Nummer 3 werd Kyan Goossens. Kyan heeft in de zomervakantie veel rondjes gelopen met zijn moeder en dat vertaald zich dus terug in zijn 3e plaats. Dus laat dit een voorbeeld zijn voor de anderen. Het loont om geregeld te oefenen en een rondje op de baan te spelen.

De neary op hole 5 werd niet geslagen. Waarschijnlijk door de pittige tegenwind. De longest drive in de categorie van de t-box werd gewonnen door Yardan. Hij verbeterde de afstand van Robin. De longest drive in de categorie forward tee werd gewonnen door Thimon.

Thomas van harte gefeliciteerd met je overwinning. Ook alle andere winnaars van harte. Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad en hopelijk allemaal tot zondag 11 september bij het KLM-open.

Johan Kramer.