Vandaag de boekhouding van de club bijgewerkt en dat betekent in deze tijd dat ik in de bankafschriften moet kijken wie betaald heeft en dit moet verwerken in mijn Excel spreadsheet. Ik had vandaag 260 betalingen te verwerken er als je dan op één minuut per betaling rekent, kun je snel uitrekenen hoeveel tijd het me gekost heeft. Gelukkig ging het wel wat sneller dan één per minuut alhoewel sommige betalingen wat meer werk opleverden. Zo stuitte ik op een betaling van Rala Holding uit Heerhugowaard en eentje van Sande Holding uit Obdam. Gelukkig is er op internet van alles te vinden en zo kwam ik er vrij snel achter dat Raymond L. achter Rala Holding schuilgaat en dat hetzelfde geldt voor Sander van W. van Sande Holding. Uit de namen van de bedrijven kunnen we opmaken dat het waarschijnlijk gaat om eenmanszaken gaat. Voor kleine bedrijven is dat een prima naam, maar als je groter wilt groeien geeft dat vaak niet de uitstraling die je wenst. Wat dat betreft heeft Nico R. het met de naam Giant wat slimmer aangepakt. Ook de naam Renevatie van René W. is natuurlijk slim gekozen. Overigens kan je natuurlijk wel wereldberoemd in Nederland worden met zo’n samenstelling van namen. Wat bijvoorbeeld te denken van Andrelon (André en Lonneke de Jong), Johma (Johan en Martin Schreur) en Mora (Marcel Mourmans en zijn vrouw Robby Ramaekers.
Het is natuurlijk wel slim om uit naam van je bedrijf te betalen, het levert mooi wat gratis reclame op.
Met al mijn speurwerk ben ik er nog niet achter gekomen voor wie L. van de Kant de contributie betaald heeft (tips graag naar ondergetekende).
Verder een speciale dank aan Ger kok. Ger was zeer creatief met het invullen van het veld opmerkingen waardoor mijn gedachten geregeld afdwaalden naar het miskend talent uit de jaren 80 (kennen jullie dat nog, volgens mij was het Maarten Spanjer in Voetbal 80).

Guus