width=Dit is historisch. Uw scribent sloeg af op hole 1. De bal vloog met een fraaie boog over de sloot, stuiterde een paar keer op het gras, maar kreeg vervolgens zo’n vreemd effect dat hij toch nog in het water rolde. Waar dropte hij de bal voor de volgende slag?

Uw scribent had op z’n GVB-examen 18 van de 20 vragen goed. En dacht waarlijk (want zo is-ie wel) dat-ie het allemaal heel goed wist. Tot Jos van der Werf hem genadeloos tot de orde riep. Uw scribent namelijk, dropte de bal op de verkeerde plaats. Niet vóór de sloot, maar daarover. Hij zich had even niet gerealiseerd dat er gele paaltjes zijn (frontale waterhindernis) en rode paaltjes (laterale waterhindernis). En dat de bal te vroeg (daar waar de gele paaltjes overgaan in rode) in het water was geplonsd. Twee strafslagen!

Het is maar één van de vele voorbeelden die Jos vorig jaar aanhaalde tijdens één van de spelregelavonden vorig jaar op onze homecourse. En geloof het of geloof het niet: er waren er veel meer die het balletje op de verkeerde plaats hadden gedropt. Met andere woorden: het is nooit verkeerd de kennis van de golfregels te vergroten.

Reden waarom de Regel- en Handicapcommissie opnieuw een aantal ‘spelregelavonden’ gaat organiseren. Avonden waarop aan de hand van praktijkvoorbeelden de golfregels nog eens goed worden doorgenomen. De eerste ‘les’ wordt gegeven op woensdag 6 april, vanaf 19.30 uur in en rond het clubhuis. De belangstelling vorig jaar was nogal groot (meer dan dertig leden); dit jaar worden op z’n minst net zoveel belangstellenden verwacht. Wel even aanmelden graag bij George van der Velden: gvdvelden@xs4all.nl