width=
Zo’n vijfentwintig leden waren op 7 juli op de eerste spelregelavond van golfclub ‘De Koggen’ afgekomen en dat is veel natuurlijk, heel veel. Een kwart van de vereniging ongeveer. Niet alleen de organisatrice (secretaris Barbara Wasch) keek er van op, ook ‘instructeur’ Jos van de Werf was in zijn nopjes.
En dat was maar goed ook, want Jos had zich bar goed voorbereid. Waarover werd zoal gepraat? Een paar voorbeelden:

*) Met schriklint afgezette GUR (ground under repair) met daar middenin één enkele golfbal. Jos: ‘Waar gaan we het spel hervatten?’ Co Scholten wist het binnen twee seconden. Tot schrik van Jos, die pas na een groot aantal met zorg uitgelegde wiskundige formules de juiste plek kon aanwijzen. En tot zijn verbazing ook nog moest toegeven dat de triomferende Co nog gelijk had ook. Co eenvoudig: ‘Ach, ik volg mijn intuïtie.’

*) Een golfbal die in bloembak was beland. Jos: ‘Wat doen we daarmee, zonder de regels geweld aan te doen?’ De mening van de toehoorders bleek nogal verdeeld. De Tweede Kamer was er niks bij. Maar uiteindelijk ging het erom of die bloembak dus verplaatst kon worden of niet.

*) Waar en hoe droppen we een bal? Daarover werd met gemak een half uur vol gekletst. Al was het maar om de enorme verwarring die ontstond rondom het droppen bij de rode en gele paaltjes op hole 1. Jos uiteindelijk: ‘Zo zie je maar: 99 van de 100 doen het altijd fout, dat droppen.’ Peter Borst met gespeelde afschuw: ‘Tot vanavond vond ik golfen nog wel een leuk spelletje.’

Finale conclusie na die eerste spelregelavond? Dat we ’t nog een keer moeten doen. Gezellig en toch leerzaam.