Met nog maar een paar wedstrijden voor de boeg deed Jan de V. vandaag goede zaken. Niet alleen won hij twee flesjes bier omdat hij zijn bal in twee slagen het dichtst bij het touwtje op hole 3 had geslagen, maar bovendien werd hij vandaag tweede met 18 stableford punten. Die punten zal hem goed doen, want hij maakt nu wel een hele grote kans om winnaar van de wintercompetitie te worden (met zijn score van 186 punten staat hij er nu 4 voor op Cees H. en dat met nog twee wedstrijden voor de boeg). Eerste werd Jan dus niet, maar dat zal hem denk ik ook worst wezen (geen rookworst maar twee bitterballen vandaag).
Eerste werd vandaag tot zijn eigen verrassing Willem J. met maar liefst 20 punten. In zijn overwinningsspeech vertelde Willen dat hij eigenlijk wel meer punten zou kunnen hebben, maar dat flightgenoot Nico R. de golfregels wel heel strikt toepaste. Ook Wouter L. ging tenslotte naar huis met een balletje op zak (derde met ook 18 punten).
Opvallend was vandaag de aanwezigheid van Peter B. Ik dacht dat Peter op 1 april met vervroegd pensioen zou gaan, maar zo te zien is dat toch per 1 maart geworden. Er zijn natuurlijk heel veel redenen om aan te vragen in de eerste flight te mogen starten, maar ik weet niet of het feit dat je dan zo lekker lang kan nazitten een goede reden is (van de andere kant, hij heeft natuurlijk wat in te halen).
Tenslotte denk ik dat de wedstrijdleiding de spelers van de herenmiddag een beetje overschat. Om wat meer snelheid in het spel te krijgen werd verzocht een podcast op golf.nl te gaan beluisteren. Ik hoorde er niemand over, maar zou iedereen weten wat een podcast is?

Guus