Ze zeggen altijd dat golf een sport is waarin persoonlijke verbetering en plezier vaak belangrijker zijn dan het winnen zelf. Klinkt leuk, maar we doen natuurlijk niet alleen aan een wedstrijd mee omdat het zo leuk is om een balletje af en toe een lekkere mep te geven of dat we lekker een paar uurtjes door een mooi stukje natuur wandelen. Nee, we willen natuurlijk ook wel eens een keer de dagprijs winnen (de zoete smaak van de overwinning proeven). Op de woensdagavond is dat lastig omdat we daar een paar spelers hebben rondlopen (de Marcels en Sandra’s) die wekelijks met een score van boven de 20 punten van de baan af stappen. Dan kun je als speler wel op safe spelen door je eigen spel te spelen, maar dan kom je waarschijnlijk in de buurt van de 18 stableford punten uit en daarmee ga je het niet van ze winnen. Nee, op de woensdagavond zal je zeer aanvallend moeten spelen en hopen dat het allemaal een keertje jouw kant op valt zodat je ook met meer dan 20 punten het clubhuis kan betreden. Alhoewel, volgende week zijn zowel Marcel als Sandra niet van de partij, dat biedt dus wel perspectieven.
Omdat het bij mij de laatste wedstrijden niet zo goed ging koos ik vandaag voor safe. Geen slagen uitproberen die ik anders ook niet doe, gewoon dingen doen waarvan je zeker weet dat je het kan. Het leverde mij een score van 19 punten op, op zich wel bevredigend maar ik werd er slechts zevende mee en dat valt dan weer tegen. Ook Luis da Silva Castanhiera stapte met 19 punten de baan af, maar hij had blijkbaar zo’n sterkte eindsprint in de benen dat hij daarmee nog de derde prijs verdiende. De beste spelers van de dag hadden 21 stableford punten en het is niet verwonderlijk dat dát Marcel Kamps en Sandra Kerkvliet waren. Van die twee had Sandra de beste eindsprint waardoor zij deze week de drie balletjes voor de winnaar in ontvangst kon nemen.

Ik was ook wel benieuwd naar de tussenstand in de competitie, maar daarover doet GolfGenius denk ik een beetje vreemd (zie foto hiernaast).
Vandaag konden er ook nog balletjes verdiend worden met de neary op hole 2 of hole 5. Die op hole 2 werd door niemand geslagen, maar die op hole 5 ging naar Jos van der Werf. Enigszins beschaamd vertelde Jos dat hij op die hole uiteindelijk een bogey scoorde, maar dat maakt natuurlijk niet uit; het gaat om de eerste slag en die was het beste van iedereen.

Guus