Iedere winnaar van een wedstrijd krijgt de vraag: wat wil je: speechen of een stukje schrijven? Zo ook was ik dinsdag de ‘gelukkige’ winnares van de damesochtend. Weliswaar niet met grote cijfers, maar toch!

Maar voor ik antwoord kon geven op de vraag: speechen of stukje schrijven (dan had ik natuurlijk voor het speechen gekozen, veel simpeler!) nam Henny Wüsten het woord al. Ze had niet gewonnen maar wel een bijzonder verhaal over een ‘bijzondere verrichting’.

Henny liep samen met Joyce en op hole 7 lag de bal van Joyce in het lange gras naast de green. Joyce ging er met haar putter op af maar zag bij de bal aangekomen dat dat eigenlijk niet de goede clubkeuze was. Omdat ze toch al geen punten meer kon scoren dacht ze: God zegen de greep, dan maar met mijn putter. Ze geeft een tik tegen de bal en wat denk je? De bal eindigde boven op haar putter! Wij (de andere dames van de dinsdag) vonden dat eigenlijk wel zo’n bijzondere verrichting dat ze daar een slag voor af zou mogen trekken. Maar nee zei Henny (en die kan het weten) dat kost je twee slagen Joyce, de eerste die met je putter en de tweede als de bal van je putter op de grond komt. Jammer van zo’n ’bijzondere verrichting’.

Verder was er ook nog een échte bijzondere verrichting: Henny van Oostende wist op hole 2 haar bal in twee slagen in de hole te krijgen en verdiende daarmee een vogeltje gesponsord door Sam Sneek Makelaardij.

Cock Stoop