De laatste competitiewedstrijd van het jaar beleefde wel een heel spannend slot. Niet dat de wedstrijd zelf op het scherp van de snede werd uitgevochten, maar na afloop was wedstrijdleider Peter Buis een half uurtje zoek. Iedereen wist wel te vertellen dat hij bezig was met de einduitslag maar hij liet zo lang op zich wachten dat Ariën Ruiter maar even ging kijken waar hij bleef (je weet maar nooit). Ook Ariën kwam echter niet meer terug, en wat dan? Uit ons midden werd Jan Grooteman uitgekozen om poolshoogte te gaan nemen, maar hij, zo’n grote sterke kerel, durfde dat niet aan. Voordat we een van de dames van de bediening naar boven stuurde verscheen Peter gelukkig weer ten tonele. Bleek dat hij zo lang nodig had gehad om leuke prijzen bij elkaar te verzamelen. Ik weet niet wat er boven allemaal in de kast ligt, maar de prijs voor de tweary op hole 5 was een schot in de roos. Het duurde even voordat Richard Bovenkerk door had wat hij nu gekregen had (het leek meer iets voor een vrouw), maar nadat Jos van der Werf er in geslaagd was het presentje te openen was hij uitermate verguld met zijn prijs (oh, wat een mooi teetje, het lijkt wel een tandenborstel. En nog een marker ook!). Teetjes liggen er boven blijkbaar nog genoeg want ook de andere winnaars kregen naast hun consumptiebon drie teetjes kado.
De winnaar van de dag was Jan Grooteman (16 punten), tweede werd Richard Bovenkerk (ja die van de tweary op hole 5, waarbij zijn eerste slag de paal raakte) en derde werd good old Piet den Dulk (pakt ook weer zijn prijsje mee).
Daarna werd er uitgebreid gediscussieerd over de dagprijzen bij de wedstrijden. Misschien moet ik me er  niet mee bemoeien, maar waarom laten we niet balletjes bedrukken met het logo van de club en daarnaast de opdruk 1e, 2e of 3e prijs. Kunnen we die na afloop van een wedstrijd uitdelen. Sommigen zeggen dat zo’n prijs niet leuk is omdat ze alleen met hun eigen ballen spelen, maar je hoeft er ook niet mee te spelen. Je kan het ook thuis op de schoorsteenmantel leggen, net als een beker, birdie of dat soort prijsjes. Of speel er mee op een andere baan; het lijkt mij hartstikke leuk om op een golfbaan in bijvoorbeeld Spanje opeens een balletje van golfclub “de Koggen” te vinden. Is misschien ook een mooi item voor op de website, een foto van een golfballetje van golfclub “de Koggen” in de vreemdste oorden.

Guus