Dat het leven van een wedstrijdleider niet altijd over rozen gaat werd vandaag weer eens duidelijk. Op zich riep Cees Siekerman het natuurlijk een beetje over zichzelf af door het slaan van een Siekermannetje met twee flesjes bier te belonen. Nou dat lieten de 39 deelnemers van de herenmiddag zich natuurlijk geen tweede keer zeggen. Bont en blauw geslagen moest Cees na afloop ook nog eens de baan in omdat de laatste flight, bestaande uit de heren G. K uit S, A. O uit H en T. S uit B, vergeten was het touwtje van de bijzondere verrichtingen op hole 9 mee te nemen. In de stromende regen moest Cees zelf de spullen gaan ophalen daar geen van de genoemde heren er ook maar over piekerde om hun taak alsnog uit te voeren. Eigenlijk had Cees wel aan Kees van Kampen kunnen vragen om de spullen op te halen. Kees had het dichtst bij het touwtje geslagen en moest dat natuurlijk wel bewijzen wilde hij zijn prijs in ontvangst nemen. Cees zette tijdens de prijsuitreiking nog wel wat vraagtekens bij de prestatie van Kees, volgens hem had Kees vandaag zijn bioscoopbroek aan en liet hij slinks een balletje vlak naast het touwtje vallen door zijn open broekzak.
De tweede bijzondere verrichting (neary op hole 2) ging vandaag, tot vreugde van Piet Schilder, geheel verdiend naar Jan van Stralen. Nou ja, verdiend? Jan kon er geen birdie van maken terwijl mij dat van een iets verdere afstand wel lukte. Naast mijn birdie werd er nog een geslagen maar omdat die niet nader te noemen persoon het door Sam Sneek makelaardij gesponsorde vogeltje niet in ontvangst wilde nemen, gaan we daar verder niet op in.
De eerste prijs (een doosje balletjes van sponsor Zichtbouw) ging vandaag naar Fake de Jonge (20 punten en dat nog met een streep). De tweede prijs was voor Bob Gerritsen (19 punten) en de derde prijs ging naar Herman van der Wal (17 punten). De score van Bob was opvallend doordat hij zich voorafgaand aan de wedstrijd nog steeds niet helemaal lekker voelde. Vorige week was hij gestoken door een wesp en had daar de hele week last van gehad. Toch knap dat je dan met 19 punten de baan afstapt.