Vandaag speelden we vanwege Koningsdag een speciale wedstrijd: er mochten niet meer dan vijf stokken mee de baan in genomen worden. De putter was verplicht en daarnaast mocht je nog maximaal vier stokken in je tas stoppen. Ik zelf koos voor een houten vijf en wat hogere ijzers omdat ik verwachtte dat je rond de green toch wat keuze wilde hebben. De meesten kozen volgens mij wel voor hun driver met daarnaast een houtje, een midden ijzer en een wedge. Flightgenoot Helma Koning was van plan haar houten vijf in haar tas te stoppen, maar omdat zij bij het inslaan de kop van haar club er af sloeg (de tweede keer al binnen een jaar), moest zij met een gevonden clubje de baan in (waarschijnlijk een heren club, de shaft was in ieder langer dan die van haar driver).
Met maar vijf clubs in de tas verwacht je in het algemeen wat mindere prestaties, maar daarvan was zeker geen sprake. Ik loop nog niet zo lang mee bij de club maar denk niet dat er ooit beter gescoord is dan vandaag. Driekwart van de deelnemers zat op 16 stableford punten of meer en liefst een derde zat boven de 18 punten. Normaal denk je dat je met 22 punten wel in de prijzen bent gevallen, maar dat zat er vandaag voor Henny Koning niet in. Door een iets betere tweede helft kreeg Jan Koning met hetzelfde puntenaantal een balletje voor zijn derde plaats. Tweede werd vandaag Nine Koning met een geweldige 23 punten. Twee punten tekort om in aanmerking te komen voor de dagwinst want José Koning sloeg maar liefst 25 stableford punten bij elkaar. Volgens José liep het vandaag gesmeerd omdat ze blijkbaar geen keuzestress had bij het kiezen van de juiste club. Dat geldt denk ik voor de meeste deelnemers en ik verwacht dan ook de komende weken een hausse aan clubs te vinden op marktplaats (de vrijmarkt is wel afgelopen als de meesten thuis zijn).

Natuurlijk waren er vandaag ook prijzen te winnen met een bijzondere verrichting. Eigenlijk zou die prijs moeten gaan naar degenen die op hole 7 in één slok een glas Oranjebitter naar binnen werkten, maar omdat het Koningsdag was kregen zowel Guus Koning als Aart Koning een balletje (Guus voor de tweary op hole 2 en Aart voor de neary op hole 5).
Met zulke goede scores verwacht je natuurlijk ook veel birdies, maar makelaardij Sam Sneek kan gerust zijn, het waren er maar twee. De ene ging naar Frank Koning (chip-in op hole 5) en de andere naar Piet Koning (geslagen op hole 6).
Wie trouwens nog even twijfelde over de juiste maand, in ieder geval is het geen maart zoals aan de staart van Nine te zien valt.

Guus