Vandaag meegedaan met de uitwisseling met Westwoud waarbij ik het geluk had om samen met Peter Wusten tegen twee heren van Westwoud te mogen spelen: Siem Siemensma (zo uit een jongensboek weggelopen) en Evert Bot. Zo’n herenflight is altijd prettig, je hoeft het niet over de kooktijd van spruitjes te hebben en mannen-oren kunnen in het algemeen wat meer hebben. Zo kon Evert op hole drie, zonder blikken of blozen, iets vertellen over de geheime plekjes die hij in de slaapkamer zoekt, met een vrouw er bij zie ik dat niet zo gauw gebeuren.
Die Siem is trouwens een echte kerel, hij speelt gewoon met zijn blote handen (knuisten moet ik het misschien noemen). Wel is hij zo verstandig om voor noodgevallen toch altijd een handschoentje mee te nemen en die kon hij vandaag mooi gebruiken om zijn golfkarretje te repareren. Op hole 17 brak een stang naar een wiel van zijn golfkarretje. Einde oefening zou je denken, maar niet voor Siem hoor. Ik zag hem even rommelen in zijn opslagbakkie en uiteindelijk pakte hij er zijn golfhandschoentje uit. Hij rekte de vingers even op en verbond met het handschoentje de stang aan een andere stang, waarna het karretje weer volledig functioneel was (B.A. Baracus zou het niet beter gedaan hebben).
Voor Siem was het wel een beetje een pech dag, op een lullige manier liep hij een prijs mis. Op hole 5 speelde hij een mooie parr maar jammer genoeg met de bal van Evert, bijgevolg twee strafpunten en toedeledokie derde prijs. Hij had trouwens wel twee mooie Siekermannetjes (moeten we die nu Siemensmannetjes noemen)
Winnaar van de dag werd overigens Gerda Laan, ook van Westwoud, met maar liefst 41 punten. Super, en onderweg ook nog even een birdie geslagen.
Dagwinnaar bij de Koggen werd Frank Braas met 37 punten. Een ieder zou er blij mee zijn, maar Frank had er halverwege al 25 (8 parren) en dan reken je natuurlijk op iets meer.
Gelukkig waren we in het overall klassement net iets beter dan Westwoud (we hebben gewonnen), maar het verschil was zo gering dat ik het ergste vrees voor onze uitwedstrijd. Misschien moeten we toch nog maar een paar cracks oproepen.

Guus