Ik weet dat heel veel moeders het leuk vinden om met dochterlief op stap te gaan. Ook vriendinnen gaan er graag samen op uit, maar eerlijk gezegd heb ik nog nooit meegemaakt dat mannen samen gaan shoppen. Tot vandaag dan. Wat is het geval. Op hole acht sprak ik Siem Laan omdat wij een club van hem hadden gevonden op hole vijf. Ik vertelde Siem dat ik hem eerst aanzag voor zijn zwager Kees van Kampen omdat hij een zelfde soort broek droeg, zo’n driekwart broek tot op de kuiten. De meeste heren hebben een korte broek tot net over de knie en Kees is dus altijd heel herkenbaar in zijn outfit. Bleek dat ze vandaag dezelfde broek aan hadden omdat ze samen online hadden gewinkeld. Lief hè, zien jullie ze al zitten, samen achter de computer?
Kees was trouwens wel mooi de winnaar van de negen holes competitie (20 punten), net voor Bob Gerritsen en Peter Wusten (ieder met 19 punten). Bij de 18 holes wedstrijd pakte ik de eerste prijs (37 punten), op de voet gevolgd door Herman van der Wal (hij weer) en Fred de Graan (ieder met 36 punten). In mijn speech stelde ik voor dat het de allerlaatste speech ooit zou zijn. Het leek mij een goed idee om eens wat anders te proberen. Ik stelde voor dat iedereen van te voren zijn favoriete liedje (of zijn eerste ooit gekochte single) moest opgeven en dat we bij de uitreiking dan het favoriete liedje van de winnaar zouden afspelen. Bij het darten wordt zo’n liedje altijd gedraaid bij de opkomst van de spelers, bij ons dan na de prijsuitreiking. Eerlijk gezegd reageerde alleen Jaap Bruijn positief door gelijk naar mijn eerste singletje ooit te vragen.

De rest leek het liever bij het oude te laten (misschien dat het eerst nog even moet bezinken).
Terug naar het golfen want ik heb het nog niet gehad over de bijzondere verrichtingen. De longest drive ging naar Jos van der Werf (vlak voor de sloot op hole 3) en de neary ging naar Cees Duijn. Beide heren slaagden er ook in een vogeltje te verschalken, wat voor de rest niemand lukte.

Guus