Ik weet niet of er binnen de club dames zijn die hun borsten een naam hebben gegeven, maar Dolly Parton heeft het in ieder geval gedaan. Ze heten Shock en Awe, maar ik ben niet zo’n ingewijde dat ik weet welke borst nu wie is.
Iedereen die niet aan de herenmiddag heeft meegedaan vraagt zich nu natuurlijk af waarom we het in dit golfartikel over de borsten van Dolly moeten hebben. Welnu, er werd vanmiddag een Dolly Parton trofee uitgereikt aan degene met de meeste tweepunters op zijn scorelijst. En dat trok genoeg heren naar de baan, liefst 35 deelnemers. Zelfs Jan Bleijendaal kwam achter de geraniums vandaan om aan deze bijzondere wedstrijd mee te doen. Ongelofelijk, 87 jaar en gewoon de negen holes uitlopen. Iedereen tekent er voor als hij/zij dat ook nog kan op die leeftijd.
Afijn, nu willen jullie natuurlijk weten wie de trofee gewonnen heeft: Willem Stoop (liefst acht tweepunters). Andere prijzen voor bijzondere verrichtingen gingen naar ondergetekende en Mike Dempsey (birdies op hole 4 en 3 respectievelijk). Wedstrijdleider Ton Hertog moest tijdens de uitreiking van de door Sam Sneek gesponsorde birdie nog even fijntjes opmerken dat ik daarmee vier punten verdiende en dat het ongeveer de helft was van mijn eindtotaal (9 punten).
Verder was er natuurlijk nog de wedstrijd. De eerste plaats was voor Cock Belien. Cock was zo verstandig wat eerder op te stappen zodat de eerste prijs (een doosje ballen van sponsor Zichtbouw) werd doorgeschoven naar Gerard Broersen (21 punten). De derde plaats en dus de tweede prijs was voor Simon Hes terwijl ook Mike Dempsey nog een prijsje meepakte (vierde plaats en dus derde prijs, begrijpen jullie het nog?).
Ik hoop verder dat heren geen prijs gaan bedenken voor de meeste missers, iedereen begrijpt denk ik wel waarom.