De meeste mensen kunnen na een copieuze maaltijd geen pap meer zeggen, maar Nico Koopman heeft daar zeker geen last van. Nadat Nico op slinkse wijze drie porties patat van de jarige Ton Hertog had afgetroggeld stond hij te trappelen om zijn verhaal te mogen vertellen. Omdat Nico in de eerste flight zat had hij ongeveer een uur de tijd om zijn speech voor te bereiden en dat kon je wel merken. Uitgebreid werd er stilgestaan bij zijn afwezigheid van de afgelopen zes weken. Minutieus werd verteld wat hij de afgelopen weken in zijn nieuwe huis had gedaan. Toen hij daar mee klaar was werd er overgestapt naar de komende vier weken waarin hij met de caravan op stap gaat (richting Zeeland). Toen Nico daarna ook nog begon te vertellen over de vakantie van zijn zoon werd het enkele luisteraars te veel en met een beschaafd applausje werd er duidelijk gemaakt dat het zo wel genoeg was.
Nico was dus dagwinnaar met 19 stableford punten, een aantal dat ook Tom Scholtes bij elkaar wist te sprokkelen (tweede plaats). De derde plaats was vandaag voor Bob Gerritsen (18 stablefordjes) waarmee hij Cees Duijn net voorbleef.
De wedstrijdleiding was er van overtuigd dat zij met de juiste uitslag op de proppen kwam, maar kon dat niet voor de volle honderd procent garanderen. Op de een of andere manier was OGS een beetje van slag waardoor sommige mensen er zo maar een punt bij kregen. Wedstrijdleider Cees ging er naar eigen zeggen 10 punten op achteruit, maar dat moeten we natuurlijk met een korreltje zout nemen (11 stablefordjes).
Zoals de laatste weken gebruikelijk moest het shantykoor ook weer aan de bak en werd er uit volle borst het lang zal hij leven gezongen. Het begint zo goed te klinken dat we misschien wel een optreden kunnen verzorgen op het jaarlijkse sluitingsfeest eind oktober (Cees en Ton als dirigent). En wie weet is het ook iets voor de dames van de dinsdagochtend, kunnen zij het viswijvenkoor vormen (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Shanty ).
Dat Nico goed bezig was wisten jullie al, maar nog niet dat hij ook nog een birdie scoorde op hole 5. Ook Fake de Jonge pakte vandaag een birdie, hij deed het op hole 3.
Op hole 4 was Fake ook lekker bezig wat hem de tweary opleverde. De andere bijzondere verrichting, de threary op hole 9 ging naar Tom Bleijendaal.

Guus