In de wandelgangen krijg ik nog wel eens te horen dat een aantal deelnemers aan de herenmiddag er nogal shabby bijloopt. Kijken we op televisie naar golf dan zien we de dames of heren er altijd heel stijlvol bijlopen, maar zij dienen dan ook de kleding te dragen van hun sponsor en kunnen zelf niet kiezen. Ik denk dat de meeste professionals best wel een relaxte en casual uitstraling op de golfbaan zouden willen hebben en de kleding van de golfers van de herenmiddag wel zouden apprecieren. Shabby wil natuurlijk niet zeggen dat er geen aandacht aan de kleding is besteed of dat het heel goedkoop is. De kleding mag er dan misschien versleten, verouderd of van lage kwaliteit uitzien, dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Zo droeg Piet Schilder vandaag een polo van de golfbaan Marco Simone waar vorig weekend de Ryder cup op werd gespeeld. Penningmeester Aart wist mij te vertellen dat tijdens de Ryder cup dit polo shirt gekocht kon worden voor €1200! Ik was natuurlijk benieuwd wat Piet er tijdens zijn bezoek voor had betaald en dat bleek maar €75 te zijn. Door de aanschaf van dit polo shirt had Piet dus eigenlijk €1125 verdiend en daarmee gelijk zijn hele golfreis terugverdiend. Alhoewel, ik weet eerlijk gezegd niet hoeveel zijn golfreis hem kostte, maar een greenfee op Marco Simone is zomers zo’n €220, dat loopt aardig in de papieren. Ik weet niet of jullie de vorige week naar de Ryder cup gekeken hebben, maar op een gegeven moment sloeg Rory McIlroy zijn bal in de rough. Er zijn natuurlijk genoeg mensen in de buurt om zijn bal te lokaliseren, maar toen hij de bal oppakte om te controleren of het zijn bal was, stond er opeens PS op de bal. Bleek het niet zijn bal te zijn, maar een van de ballen van Piet die hij daar twee maanden geleden kwijtraakte toen hij daar speelde.
En nu we het over kleding hebben, Gerard Meijer liep vandaag in een blauwe sweater met het embleem van Kavel II, de golfclub uit de Beemster. Ik dacht al dat Gerard een soort Jan Grooteman werd en dat hij overstapte naar de eerder genoemde golfclub, maar niets bleek minder waar. Gerard werd vandaag winnaar van de zomercompetie en vertelde in zijn overwinningsspeech hoe gezellig hij het vond om elke week weer met ons te spelen. Die pullover had hij voor de wedstrijd uit de mand met gevonden voorwerpen gevist omdat hij het toch iets kouder vond dan verwacht.
Tweede in het eindklassement werd Kees van Kampen en Jan Kaandorp wist door een goede laatste ronde de derde prijs nog binnen te slepen. Ik denk dat Jan net als Hein Dekker van de week jarig is geweest, want beide heren trakteerde ons na afloop op een lekker portie bitterballen. Vanaf volgende week hebben we natuurlijk elke week weer wat lekkers na de wedstrijd. Dat belooft dit jaar wel heel bijzondere traktaties te worden want de bijdrage is per lid opgehoogd van €10 naar €15. Dat worden waarschijnlijk geen frikandellen en bitterballen meer, maar zalmrolletjes, caprese skewers, quiches, frittatas of kaasplankjes.
Vandaag waren er natuurlijk ook gewoon dagwinnaars en werden er prijzen voor de bijzondere verrichtingen uitgedeeld. Net als vorige week mocht ik twee flesjes bier (Duvel deze keer) mee naar huis nemen voor de tweary op hole 2. Ook op hole 5 stond vandaag de tweary en deze werd gewonnen door Cor Vreeker (Cor kon met twee blondjes terug naar huis). De meest begeerde bijzondere verrichting is natuurlijk de longest drive en deze werd gewonnen door Gigi l’Amoroso Perra. Door de longest drive bleek al wel dat Gigi vandaag aardig in vorm was en hij werd dan ook dagwinnaar met 19 stableford punten. Tweede werd Jan Kaandorp en de derde prijs ging naar Peter Ruijter.

Guus